Η Apple συνεργάζεται με 175 από τους προμηθευτές και υποκατασκευαστές της για την πλήρη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η αμερικανική εταιρεία, σηματοδοτώντας έτσι την τελευταία της κίνηση στις προσπάθειες που καταβάλλει να έχει μηδενικό κλιματικό αποτύπωμα έως το έτος 2030.

Στόχος είναι να αποφεύγεται η εκπομπή 18 εκατομμυρίων μετρικών τόνων εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο, κάτι που σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία ισοδυναμεί με σχεδόν 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα εκτός κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Apple, οι προμηθευτές της επιτυγχάνουν τους στόχους εν μέρει χρησιμοποιώντας πάνω από 9 gigawatts «καθαρής» ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, μέγεθος αντίστοιχο με την ενέργεια που παράγουν 18 εργοστάσια παραγωγής ενέργειας με άνθρακα, τα οποία παρέχουν ενέργεια σε περισσότερα από 6,7 εκατομμύρια νοικοκυριά.

«Κάθε εταιρεία θα πρέπει να είναι μέρος της μάχης ενάντια στην κλιματική αλλαγή, μαζί με τους προμηθευτές μας και τις τοπικές κοινότητες επιδεικνύουμε τις ευκαιρίες και τη δικαιοσύνη που η πράσινη καινοτομία μπορεί να φέρει», αναφέρει σε δήλωσή του ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, λίγο πριν την έναρξη της COP26 στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple αποτελεί από τους πρωτοπόρους του τεχνολογικού τομέα σε ότι αφορά περιβαλλοντικά θέματα. Πέρα από τη δέσμευση για τις εκπομπές άνθρακα, η εταιρεία δημοσιεύει περιβαλλοντικά στοιχεία για τα προϊόντα της εδώ και μία δεκαετία. Επιπλέον, έχει εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ στις εγκαταστάσεις της ενώ έχει φυτέψει πρόσθετα δέντρα σε κάθε κάμπους που έχει δημιουργήσει.

Μόλις δύο χρόνια πριν, παρουσίασε το ρομπότ Daisy, το οποίο αναλαμβάνει την αποσυναρμολόγηση παλαιότερων iPhones για να ανακυκλωθούν τα υλικά τους. Αυτές οι εκστρατείες ανακύκλωσης, όπως και αυτές των συνεργατών της, βοήθησαν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του iPhone 13 Pro κατά 11%. Ανάλογη μείωση της τάξης του 8% έχει επιτευχθεί και με το νέο 16ιντσο MacBook Pro.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κλιματική αλλαγή