Η Honor, το brand έξυπνων κινητών που ίδρυσε η Huawei πέρυσι, κυκλοφόρησε το πρώτο της smartphone στο εξωτερικό από τότε που έγινε ανεξάρτητη εταιρεία, με πρόσβαση στο λογισμικό της Google και με τσιπ της Qualcomm.
Το Honor 50 θα διατίθεται έναντι 529 ευρώ και θα κυκλοφορήσει σε 40 αγορές σε όλο τον κόσμο, σηματοδοτώντας ένα μεγάλο βήμα για την πρώην μάρκα της Huawei, καθώς θα επιχειρήσει να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο.
Η Honor ήταν η προσιτή μάρκα smartphone της Huawei. Πωλήθηκε τον Δεκέμβριο σε μια κοινοπραξία αγοραστών, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών κεφαλαίων που υποστηρίζονται από την τοπική κυβέρνηση της πόλης του Σεντζέν.
Η Huawei επλήγη με κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2019 και το 2020, οι οποίες διέκοψαν την πρόσβασή της σε βασική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος Android της Google και των σχετικών εφαρμογών, καθώς και κρίσιμων τσιπ. Αυτό κατέστρεψε την οικονομική δραστηριοποίηση της Huawei στον τομέα των smartphones.
Πούλησε το σήμα για να το… σώσει
Για να σώσει το σήμα της Honor, η Huawei το πούλησε. Η Honor δεν υπόκειται επί του παρόντος σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και η τελευταία της συσκευή «τρέχει» Android με εφαρμογές Google και τσιπ Snapdragon 778G της Qualcomm. Το Honor 50 διαθέτει 4 κάμερες στο πίσω μέρος και οθόνη 6,57 ιντσών.
Αν και η Honor θεωρούνταν ένα προσιτό εμπορικό σήμα υπό την Huawei, η εταιρεία πλέον προσπαθεί να καθιερωθεί κυρίως στο premium τμήμα της αγοράς. Το Honor 50 κυκλοφόρησε στην Κίνα νωρίτερα φέτος.
Η Honor μετά από αυτή την εξέλιξη έχει ανακτήσει κάποιο μερίδιο αγοράς στην Κίνα. Τον Αύγουστο, το μερίδιο αγοράς της Honor ήταν 15% στην Κίνα, καθιστώντας την τον τρίτο μεγαλύτερο παίκτη smartphone στη χώρα – η πρώτη φορά που κατέχει αυτή τη θέση σε ένα χρόνο, σύμφωνα με την Counterpoint Research.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μερίδιο αγοράς της έφτασε στο 3,7% τον Αύγουστο, από 1,5% τον Φεβρουάριο, αλλά αυτό οφειλόταν κυρίως τις αυξημένες πωλήσεις στην Κίνα.
Στις διεθνείς αγορές, η Honor θα αντιμετωπίσει άλλους Κινέζους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της Xiaomi, η οποία κατάφερε να πάρει μέρος του μεριδίου αγοράς που έχασε η Huawei.
Latest News
Οι κίνδυνοι στα smartphones από τα κακόβουλα NFC tags - Τι λέει η Kaspersky
«Η τεχνολογία NFC είναι εξαιρετικά πρακτική, αλλά μπορεί να αποτελέσει φορέα κακόβουλων δραστηριοτήτων», προειδοποιεί ο επικεφαλής ερευνητής ασφάλειας στην Kaspersky
Η ΕΕ επαναξιολογεί τις έρευνες σε Apple, Google και Meta
Σύμφωνα με το νόμο για τις ψηφιακές αγορές, οι Βρυξέλλες ξεκίνησαν έρευνες τον περασμένο Μάρτιο για τις big tech Apple, Google και Meta
Στα χέρια του Μασκ και το TikTok; - Πώς θα παίξει τη «χρυσή μετοχή» το Πεκίνο
Οι δραστηριότητες του TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτιμηθούν σε περίπου 40 έως 50 δισεκατομμύρια δολάρια
Facebook: Το ψεύτικο «μήνυμα απενεργοποίησης λογαριασμού» – Τι πρέπει να κάνετε
Έρχεται μήνυμα από φίλους για απενεργοποίηση λογαριασμού του Facebook
Νέο μπλόκο ΗΠΑ στις εξαγωγές μικροτσίπ και τεχνολογίας ΑΙ
Στόχος των νέων περιορισμών είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους στην τεχνητή νοημοσύνη
Meta και Amazon «κόβουν» τα προγράμματα συμπερίληψης – Νέα συνάντηση Τραμπ και Ζάκερμπεργκ
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ συνεχίζει την επίθεση φιλίας στον Τραμπ καθώς οι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για ισχυροποίηση των συντηρητικών φωνών.
Οι Κινέζοι ανταγωνιστές «ροκανίζουν» το μερίδιο αγοράς των iPhone της Apple - Ο ρόλος της AI
Το iPhone υποχώρησε κατά μία μονάδα στο 18% του μεριδίου αγοράς το 2024
Ένας Cosmos γεμάτος ανθρωπόμορφα ρομπότ
Θα μπορούν να κάνουν δουλειές στο σπίτι ή σε χώρους εργασίας όπως τα εργοστάσια
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατακρίνει την Apple για έλλειψη καινοτομίας
O Μαρκ Ζάκερμπεργκ είπε για την Apple, μεταξύ άλλων , πως «Δεν έχουν εφεύρει κάτι σπουδαίο εδώ και καιρό»
Γιατί 1 στους 4 Αμερικάνους αποφεύγουν την Τεχνολογία Tesla
Είναι εξαιρετικά σπάνια η εμπλοκή ενός επιχειρηματία τόσο ανοιχτά στην πολιτική με τρόπο που να οδηγεί σε μποϋκοτάζ της Tesla