Η Honor, το brand έξυπνων κινητών που ίδρυσε η Huawei πέρυσι, κυκλοφόρησε το πρώτο της smartphone στο εξωτερικό από τότε που έγινε ανεξάρτητη εταιρεία, με πρόσβαση στο λογισμικό της Google και με τσιπ της Qualcomm.

Το Honor 50 θα διατίθεται έναντι 529 ευρώ και θα κυκλοφορήσει σε 40 αγορές σε όλο τον κόσμο, σηματοδοτώντας ένα μεγάλο βήμα για την πρώην μάρκα της Huawei, καθώς θα επιχειρήσει να ανακτήσει το χαμένο μερίδιο αγοράς σε όλο τον κόσμο.

Η Honor ήταν η προσιτή μάρκα smartphone της Huawei. Πωλήθηκε τον Δεκέμβριο σε μια κοινοπραξία αγοραστών, συμπεριλαμβανομένων επενδυτικών κεφαλαίων που υποστηρίζονται από την τοπική κυβέρνηση της πόλης του Σεντζέν.

Η Huawei επλήγη με κυρώσεις από τις ΗΠΑ το 2019 και το 2020, οι οποίες διέκοψαν την πρόσβασή της σε βασική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος Android της Google και των σχετικών εφαρμογών, καθώς και κρίσιμων τσιπ. Αυτό κατέστρεψε την οικονομική δραστηριοποίηση της Huawei στον τομέα των smartphones.

Πούλησε το σήμα για να το… σώσει

Για να σώσει το σήμα της Honor, η Huawei το πούλησε. Η Honor δεν υπόκειται επί του παρόντος σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ και η τελευταία της συσκευή «τρέχει» Android με εφαρμογές Google και τσιπ Snapdragon 778G της Qualcomm. Το Honor 50 διαθέτει 4 κάμερες στο πίσω μέρος και οθόνη 6,57 ιντσών.

Αν και η Honor θεωρούνταν ένα προσιτό εμπορικό σήμα υπό την Huawei, η εταιρεία πλέον προσπαθεί να καθιερωθεί κυρίως στο premium τμήμα της αγοράς. Το Honor 50 κυκλοφόρησε στην Κίνα νωρίτερα φέτος.

Η Honor μετά από αυτή την εξέλιξη έχει ανακτήσει κάποιο μερίδιο αγοράς στην Κίνα. Τον Αύγουστο, το μερίδιο αγοράς της Honor ήταν 15% στην Κίνα, καθιστώντας την τον τρίτο μεγαλύτερο παίκτη smartphone στη χώρα – η πρώτη φορά που κατέχει αυτή τη θέση σε ένα χρόνο, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το μερίδιο αγοράς της έφτασε στο 3,7% τον Αύγουστο, από 1,5% τον Φεβρουάριο, αλλά αυτό οφειλόταν κυρίως τις αυξημένες πωλήσεις στην Κίνα.

Στις διεθνείς αγορές, η Honor θα αντιμετωπίσει άλλους Κινέζους αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της Xiaomi, η οποία κατάφερε να πάρει μέρος του μεριδίου αγοράς που έχασε η Huawei.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη