Ανοδικά κινείται ο χρυσός την Πέμπτη, καθώς ενισχύεται από τις χαμηλότερες αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της, όπως αναμενόταν, καθησυχάζοντας το φόβο των επενδυτών για ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων.

Η τιμή του χρυσού ανήλθε κατά 0,3% στα 1.802, 60 δολάρια η ουγγιά στις 12:38 ώρα GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πολυτιμου μετάλλου σημείωσαν άνοδο της τάξης του 0,5% στα 1.806,90 δολάρια η ουγγιά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη την πολιτική της διατηρώντας δυνάμεις για να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις  τον Δκέμβριοσχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αλλαγής.

Νωρίτερα η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε αμετάβλητη την χαλαρή νομισματική της πολιτική κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, προβλέποντας παράλληλα ότι ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί κάτω από τον στόχο του 2% για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια.

Η συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 2-3 Νοεμβρίου θα είναι πιο κρίσιμη για τον χρυσό μετά τα πρόσφατα σχόλια του  Τζερόμ Πάουελ σχετικά με το tapering.

Ο χρυσός θεωρείται παραδοσιακά ως τοποθέτηση αντιστάθμισης του πληθωρισμού. Ωστόσο, το tapering και οι αυξήσεις των επιτοκίων θα ωθήσουν τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων προς τα πάνω, που δημιουργεί υψηλότερο το κόστος ευκαιρίας για τη διατήρηση του χρυσού, που δεν αποδίδει τόκους.

Aύξηση 1% σημείωσε το ασήμι και ανήλε στα 24,06 δολάρια, η πλατίνα κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,4% και η τιμή της διαμορφώθηκε στα 1.014, 45 δολάρια, ενώ το παλάδιο ενισχύθηκε κατά 1,7% στα 1.997,52 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές