Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, οι οποίες αναμένουν τη νέα συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα γίνει σε ένα περιβάλλον επιβράδυνσης της ανάπτυξης και υψηλότερου πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,01%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,12% στις 7.242 μονάδες, ο DAX υποχωρεί κατά 0,16% στις 15.681 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,30% στις 6.773 μονάδες.

Οι αγορές θα αναμένουν το μεσημέρι την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια, αλλά πολύ περισσότερο τη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει από την Πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ. Η αγορά θα αναζητήσει περαιτέρω στοιχεία για το πότε η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει να μειώσει επίσημα τις αγορές περιουσιακών της στοιχείων.

Σημειωτέον ότι σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΕΚΤ και προτού ξεκινήσει η συνέντευξη Tύπου που θα δώσει η Λαγκάρντ, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία τον Οκτώβριο. Και την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη το μήνα που εκπνέει.

Η Λαγκάρντ και οι συνεργάτες της θεωρούν ότι η εκτίναξη του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 ετών (3,4% το Σεπτέμβριο) είναι προσωρινή και πρόσκαιρη και ότι μετά τους χειμερινούς μήνες οι πιέσεις στις τιμές θα υποχωρήσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές