Με απώλειες φαίνεται ότι θα αποχαιρετήσει τον Οκτώβριο το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα συντάσσεται με το αρνητικό διεθνές κλίμα και πλησιάζει εκ νέου τις 900 μονάδες.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,49% στις 902,11 μονάδες, με τον τζίρο όμως να είναι αυξημένος κοντά στα 10 εκατ.

Αυτό που επισημαίνεται πάντως από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η αγορά παρά τις δυσκολίες και τα διττά μηνύματα κατάφερε να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους του Σεπτεμβρίου. Μάλιστα η πορεία του ήταν πολύ ομαλή, με τις απαραίτητες στάσεις αφομοίωσης των κρίσιμων τεχνικά επιπέδων, αφήνοντας μια θετική αίσθηση στους επενδυτές, ειδικά αναφορικά με τις προοπτικές του τραπεζικού κλάδου.

Και όπως επισημαίνει η Trader24, η μάλλον αδιάφορη εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων δεν αναιρεί το έως τώρα γραμμένο σενάριο της προσέγγισης των 940 μονάδων, που συνιστούν την πρώτη σημαντική μεσοπρόθεσμη αντίσταση. Με στήριξη τα επίπεδα των 898-901 μονάδων που οριοθετούν το θετικό momentum, ακολουθούμε την κίνηση με κυριότερο άξονα την ανθεκτική και συνάμα επιθετική συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς, η Eurobank, η Jumbo και ο ΟΠΑΠ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, με τις ΔΕΗ, Motor Oil, Coca Cola, Aegean, Alpha Bank και Μυτιληναίος επίσης να κινούνται σε αρνητικά εδάφη. Στον αντίποδα, μικρές είναι οι στηρίξεις που εκδηλώνουν οι ΕΧΑΕ, Τιταν, Εθνική, ΟΤΕ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών