Αλλαγές στα κριτήρια επιλεξιμότητας των δικαιούχων για την οικονομική στήριξη στης νομαδικής μελισσοκομίας και ειδικότερα για τους μελισσοκόμους της Εύβοιας, οι οποίοι υπέστησαν τις συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών του περασμένου Αυγούστου, προβλέπει τροποποιητική απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμο Κεδίκογλου.

Συγκεκριμένα, τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τους μελισσοκόμους με έδρα τους δύο Δήμους της Βόρειας Εύβοιας (Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας), για το μελισσοκομικό έτος 2022 είναι τα εξής:

  • Ελάχιστος αριθμός κατεχόμενων κυψελών 30, έναντι των 110 που ισχύει για την υπόλοιπη χώρα.
  • Μηδενικό οικογενειακό γεωργικό εισόδημα, έναντι της υποχρέωσης ελάχιστου οικογενειακού γεωργικού εισοδήματος 5.000 ευρώ που ισχύει για την υπόλοιπη χώρα.
  • Προκαθορισμένη ελάχιστη τιμή ενίσχυσης ανά κατεχόμενη μετακινούμενη κυψέλη επτά (7) Ευρώ, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για την υπόλοιπη Χώρα όπου το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται ως το αποτέλεσμα της διαίρεσης του διαθέσιμου ποσού ενίσχυσης δια των επιλέξιμων προς ενίσχυση κυψελών.
  • Ένταξη στη Δράση και μελισσοκόμων οι οποίοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, σε αντίθεση με ότι ισχύει για την υπόλοιπη χώρα.

Επιπλέον, με το σχέδιο απόφασης:

α) γίνεται εναρμόνιση της διαδικασίας συμμετοχής στη δράση 3.2, με τις διατάξεις που προβλέπονται για το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο και

β) διευκολύνεται η συμμετοχή νομικών προσώπων στη δράση, καθώς καθίσταται δυνατή η ένταξή τους, που είναι ενεργοί μελισσοκόμοι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΑΕ ως κάτοχοι αγροτικής εκμετάλλευσης και με ΚΑΔ που αντιστοιχεί στην παραγωγή μελιού και μελισσοκομικών προϊόντων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Αγρότες: Μικρές και μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη
AGRO |

Ανισότητες μεταξύ μικρών και μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων - Κερδισμένοι και χαμένοι

Στην Ευρώπη, οι μεγάλες γεωργικές επιχειρήσεις αποκομίζουν κέρδη ρεκόρ όταν οι τιμές των τροφίμων εκτοξεύονται, ενώ οι μικρές φάρμες παλεύουν με ελάχιστα περιθώρια κέρδους