Σε διεθνή ύδατα πλέει αυτή την ώρα το φορτηγό πλοίο με περίπου 400 μετανάστες, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για το πλοίο, το οποίο φέρει τουρκική σημαία, έχει υποβληθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας αίτημα προς τη Τουρκία για να αποδεχθεί την επιστροφή του. Σε συνεργασία με τον κ. Πλακιωτάκη, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου έχει  επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επίλυση του περιστατικού.

Το πλοίο με τους εκατοντάδες μετανάστες έπλεε λίγο νωρίτερα ανάμεσα σε Κρήτη και Κάρπαθο, ενώ εξέπεμψε σήμα SOS μέσω του 112 και μετά από αρκετές ώρες οι λιμενικές αρχές τους εντόπισαν.

Συνήθως οι δουλέμποροι στέλνουν τους μετανάστες στην Ελλάδα με μικρές λέμβους στις οποίες επιβαίνουν συνήθως λίγα άτομα. Όμως αυτή τη φορά ένα ολόκληρο πλοίο γεμάτο με ανθρώπους έπλευσε από λιμάνι της Τουρκίας, και όπως όλα δείχνουν είχαν προορισμό την Ιταλία.

Οι λιμενικές αρχές που έχουν φτάσει στο σημείο προσπαθούν να ρυμουλκήσουν το πλοίο σε ασφαλές σημείο. Το υπουργείο μετανάστευσης έχει ενημερωθεί και εξετάζει σε ποιο από τα νησιά υπάρχει χώρος ώστε τα άτομα από το φορτηγό πλοίο να φιλοξενηθούν σε χώρους υποδοχής, έστω και προσωρινά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα