Τις τράπεζες που εξακολουθούν να χρηματοδοτούν project και εταιρείες ορυκτών καυσίμων έβαλαν στο στόχαστρο τους οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τη βρετανική  τράπεζα Standard Chartered. Στην κορυφή των διαδηλωτών και η γνωστή νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Με πλακάτ και μηνύματα κατά της δράσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε ένα διάστημα που η επικείμενη σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα έχει φέρει στο προσκήνιο την κλιματική αλλαγή, ο διαδηλωτές απαίτησαν από τις τράπεζες να βοηθήσουν από την πλευρά τους στην παγκόσμια προσπάθεια τερματίζοντας τις χρηματοδοτήσεις προς ρυπογόνες εταιρείες.

Πάντως, οι διαδηλώσεις θα έχουν και συνέχεια τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ακτιβιστές ετοιμάζονται να δώσουν ηχηρό «παρών» στη Γλασκόβη, με την έναρξη της συνόδου από την ερχόμενη Κυριακή. Το ίδιο ισχύει και για την 18χρονη πλέον Γκρέτα, η οποία σε δηλώσεις πρόσφατα επέκρινε με σφοδρότητα τους διεθνείς ηγέτες που είναι όλο… λόγια και όχι πράξεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μεγάλες διαδηλώσεις που θα επικεντρώνονται στοχευμένα στο ρόλο των τραπεζών θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις διεθνώς και μεγάλα οικονομικά κέντρα, όπως η Φρανκφούρτη και η Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Green |

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Green |

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X