
Στη διεθνή τουριστική έκθεση QUALITY TRAVEL FAIR της Κοπεγχάγης στη Δανία, συμμετείχαν ο ΕΟΤ και η Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη μετά τα μέτρα κατά της πανδημίας έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυτοπρόσωπη παρουσία από 22 έως και 24 Οκτωβρίου 2021.
Η Quality Travel Fair αποτελεί τη μόνη τουριστική διοργάνωση στην Κοπεγχάγη, η οποία διοργανώνεται από το έτος 2004 από το έγκριτο Τουριστικό Περιοδικό VAGABOND Δανίας και πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Bella Center όπου η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας συμμετείχε με περίπτερο 15 τ.μ.
Η Quality Travel Fair αποτελεί την μόνη τουριστική διοργάνωση στην Κοπεγχάγη, η οποία διοργανώνεται από το έτος 2004 από το έγκριτο Τουριστικό Περιοδικό VAGABOND Δανίας και πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Bella Center όπου η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας συμμετείχε με περίπτερο 15 τ.μ.

Αυξημένες τουριστικές ροές από η Δανία
Η Δανία με 5,8 εκ. κατοίκους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για την Ελλάδα καθώς από το έτος 2016 (αφίξεις 389.243 άτομα) έως το έτος 2019 (492.266 άτομα ή σχεδόν το 8,44 % του συνολικού της πληθυσμού) παρουσίασε αύξηση κατά 26, 46% ενώ το 2020 λόγω πανδημίας οι αφίξεις μειώθηκαν σε 118.477 άτομα, αριθμός ο οποίος αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των συνολικών αφίξεων (247.837 άτομα) από τις Σκανδιναβικές χώρες.
Στην Έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 60 Εκθέτες από όλο τον κόσμο και εκτός της Ελλάδας, συμμετείχαν- μέσω των αντίστοιχων Κρατικών Τουριστικών Οργανισμών- 12 χώρες Algavre, Madeira & Porto της Πορτογαλίας, Καραϊβική, Κύπρος, Φιλιππίνες, Νησιά Φάροου, Τζαμάϊκα, Κροατία, Πολωνία, Τσεχία, Ταϋλάνδη, Τυνησία και Värmland Σουηδίας.
Το περίπτερο της Έκθεσης επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Δανία κ. Νικόλαος Κοτροκόης και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Γεώργιος Γαϊτάνης, με τους οποίους ο κ. Παύλος Μούρμας Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας συζήτησε για θέματα προβολής της Ελλάδας στην Δανία όπως και για την διοργάνωση εκδηλώσεων/παρουσιάσεων σε Τ.Οs. και ΜΜΕ την επόμενη τουριστική περίοδο.
Πάνω από 10.000 επισκέπτες
Παρά το γεγονός ότι η είσοδος στην Έκθεση επιτρέπονταν μόνο με καταβολή αντιτίμου, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 10.000 άτομα, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Ελληνικούς προορισμούς, ενώ σε όλους τους επισκέπτες διανεμήθηκε δωρεάν το Περιοδικό VAGABOND (Τεύχος Οκτωβρίου 2021) όπου η Ελλάδα είχε δωρεάν δισέλιδη διαφημιστική καταχώρηση.
Η πλειοψηφία του κοινού ήταν ηλικίας άνω των 60+ και πολλοί ήταν συνταξιούχοι, οι οποίοι ταξιδεύουν 2 και 3 φορές τον χρόνο (repeaters) που αναζητούσαν νέους προορισμούς, χωρίς πολύ κόσμο για τουρισμό ευεξίας, γαστρονομίας και κρασιού, ποδηλασίας και πεζοπορίας (Wellness, Hiking, Cycling, Wine routes, Gastronomy).
Στο πλαίσιο της Έκθεσης ο κ. Παύλος Μούρμας πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των ΜΜΕ καθώς και εταιρείες, που σχετίζονται με την διοργάνωση συνεδρίων, προσφορές διακοπών σε βίλες αλλά και με εξειδικευμένα μέσα όπως π.χ. προβολής του Kayak θαλάσσης.


Latest News

Έρχεται μπαράζ deals στα ξενοδοχεία - Τι πυροδοτεί το επενδυτικό ενδιαφέρον
Στην έβδομη θέση στην Ευρώπη το 2024 η χώρα μας στις συναλλαγές ξενοδοχειακών assets - H μέση τιμή των συναλλαγών ανά ξενοδοχείο ήταν 29 εκατ. ευρώ το 2023
![Ξενοδοχεία: «Τσίμπησαν» οι τιμές το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/hotels-600x420.jpg)
«Τσίμπησαν» οι τιμές στα ξενοδοχεία το 2024 – Πόσο κόστισε η διανυκτέρευση [πίνακας]
Τι δείχνει αποκαλύπτει η Ετήσια Έρευνα για τον Ξενοδοχειακό Κλάδο 2024

Σε ρυθμούς κανονικότητας η Σαντορίνη - Το ειδικό πλάνο τουριστικής προβολής
Με θέμα την κατάρτιση ειδικού πλάνου για την προβολή της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε συνάντηση υπό την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη

Ξενοδοχεία: Μεγαλύτερη σεζόν και ενισχυμένη συνεισφορά στην οικονομία
Στην έρευνα του ΙΤΕΠ, σημειώνεται πως οι συνολικές επενδύσεις των ξενοδοχείων για το 2024, ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ

Με το «δεξί» ο τουρισμός για το 2025 - Ποιοι γέμισαν τα ταμεία
Το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 87,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ

H Visa express εκτοξεύει τον τουρισμό του Αν. Αιγαίου - Νέα άνοδος των Τούρκων επισκεπτών
Το 2024 την visa express αξιοποίησαν πάνω από 104.700 Τούρκοι τουρίστες - Πρωταθλήτρια στις θεωρήσεις η Μυτιλήνη με 27.600 και ακολούθησε η Χίος με 25.000 περίπου

Στροφή στην πολυτέλεια - Αυξάνονται οι κρατήσεις για luxury ταξίδια
Καλό σημάδι για τον τουρισμό και την οικονομία των ΗΠΑ η αύξηση των χλιδάτων κρατήσεων

Διάκριση για το εστιατόριο CHES του Ομίλου Calilo
Η επιβράβευση του fine dining εστιατορίου του Ομίλου Calilo επιβεβαιώνει τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2025

Μετά τους σεισμούς, η ανάκαμψη και η αισιοδοξία - Η Σαντορίνη ετοιμάζεται για τη σεζόν
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αποσύρθηκε στις αρχές Μαρτίου και όλα επέστρεψαν σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη σεζόν

Αυξημένο το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ από το 2020, έως σήμερα ο αριθμός των ξενοδοχείων στη χώρα έχει ξεπεράσει τις 10.000