
Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας Aramco κατέγραψε αύξηση 158% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 30,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο συνεχίζουν να επωφελούνται από το άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας και την άνοδο τιμών στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τους αναλυτές να αναμένουν ένα μέσο καθαρό κέρδος 29,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο. Η Aramco είχε ανακοινώσει πέρσι για την ίδια περίοδο, καθαρά κέρδη 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Η εξαιρετική απόδοσή μας στο τρίτο τρίμηνο ήταν αποτέλεσμα της αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας σε βασικές αγορές και της ανάκαμψης της ζήτησης ενέργειας», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Αμίν Νάσερ.
«Μερικοί αντίθετοι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στην παγκόσμια οικονομία, εν μέρει λόγω των σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η ζήτηση ενέργειας θα παραμείνει υγιής για το άμεσο μέλλον», πρόσθεσε ο Νάσερ.
Η Aramco ανακοίνωσε ότι η αύξηση στα καθαρά κέρδη ήταν αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου και του όγκου πωλήσεων και των ισχυρότερων περιθωρίων διύλισης και χημικών προϊόντων το τρίμηνο, καθώς η εταιρεία επωφελείται από την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας και την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε βασικές αγορές.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο