![Aramco – Εκτίναξη κερδών κατά 160%, 30,4 δισ. δολ. στο γ΄ τρίμηνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/aramco-scaled.jpg)
Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας Aramco κατέγραψε αύξηση 158% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 30,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο συνεχίζουν να επωφελούνται από το άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας και την άνοδο τιμών στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τους αναλυτές να αναμένουν ένα μέσο καθαρό κέρδος 29,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο. Η Aramco είχε ανακοινώσει πέρσι για την ίδια περίοδο, καθαρά κέρδη 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Η εξαιρετική απόδοσή μας στο τρίτο τρίμηνο ήταν αποτέλεσμα της αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας σε βασικές αγορές και της ανάκαμψης της ζήτησης ενέργειας», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Αμίν Νάσερ.
«Μερικοί αντίθετοι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στην παγκόσμια οικονομία, εν μέρει λόγω των σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η ζήτηση ενέργειας θα παραμείνει υγιής για το άμεσο μέλλον», πρόσθεσε ο Νάσερ.
Η Aramco ανακοίνωσε ότι η αύξηση στα καθαρά κέρδη ήταν αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου και του όγκου πωλήσεων και των ισχυρότερων περιθωρίων διύλισης και χημικών προϊόντων το τρίμηνο, καθώς η εταιρεία επωφελείται από την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας και την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε βασικές αγορές.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου
![Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δασμούς Τραμπ: Θα απαντήσουμε με αντίμετρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/2024-07-18T130711Z_147724729_RC2PX8A4VN9I_RTRMADP_5_EU-VONDERLEYEN-PARLIAMENT-600x400.jpg)
«Σκληραίνει» τη στάση της η ΕΕ για τους δασμούς - Έρχονται αντίμετρα
Η πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποίησε: «Οι αδικαιολόγητοι δασμοί στην ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητοι» για να σημειώσει με νόημα ότι «θα προκαλέσουν αποφασιστικά και αναλογικά αντίμετρα»
![Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι 3,1 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/novartis-600x364.jpg)
Στη Novartis για 3,1 δισ. δολ. η Anthos Therapeutics
Νέο deal στην Υγεία - Τι αναφέρει η Novartis
![Ίλον Μασκ: Κάτω από τα 400 δισ. δολάρια η καθαρή περιουσία του – Για πρώτη φορά το 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/Elon-Musk-1024x682-1-600x400.jpg)
Η περιουσία του Μασκ κατρακυλά... έπεσε κάτω από τα 400 δισ. δολάρια
Η περιουσία του Μασκ μειώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 486 δισεκατομμυρίων δολαρίων - Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει 27% από τότε που κορυφώθηκαν τον Δεκέμβριο