
Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Σαουδικής Αραβίας Aramco κατέγραψε αύξηση 158% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 30,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο συνεχίζουν να επωφελούνται από το άνοιγμα της παγκόσμιας οικονομίας και την άνοδο τιμών στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες, με τους αναλυτές να αναμένουν ένα μέσο καθαρό κέρδος 29,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο. Η Aramco είχε ανακοινώσει πέρσι για την ίδια περίοδο, καθαρά κέρδη 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Η εξαιρετική απόδοσή μας στο τρίτο τρίμηνο ήταν αποτέλεσμα της αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας σε βασικές αγορές και της ανάκαμψης της ζήτησης ενέργειας», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aramco, Αμίν Νάσερ.
«Μερικοί αντίθετοι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν στην παγκόσμια οικονομία, εν μέρει λόγω των σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η ζήτηση ενέργειας θα παραμείνει υγιής για το άμεσο μέλλον», πρόσθεσε ο Νάσερ.
Η Aramco ανακοίνωσε ότι η αύξηση στα καθαρά κέρδη ήταν αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών του αργού πετρελαίου και του όγκου πωλήσεων και των ισχυρότερων περιθωρίων διύλισης και χημικών προϊόντων το τρίμηνο, καθώς η εταιρεία επωφελείται από την ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας και την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε βασικές αγορές.


Latest News

Μειωμένος στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο στην ευρωζώνη - Στο 3,1% στην Ελλάδα
Οι υπηρεσίες αποτελούν η μεγαλύτερη συνιστώσα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 45,7% της τελικής νομισματικής καταναλωτικής δαπάνης

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011
![ΔΝΤ: Ηχηρό καμπανάκι για γήρανση πληθυσμού – Πλήγμα σε ανάπτυξη και συντάξεις [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_demographic22-600x352.png)
Καμπανάκι ΔΝΤ για τη γήρανση του πληθυσμού - «Πλήγμα» σε ανάπτυξη και... συντάξεις
Το ΔΝΤ προβλέπει χαμηλότερη ανάπτυξη και αυξημένες δημοσιονομικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία

Η ΕΕ απλοποιεί τη διαδικασία για την εφαρμογή του νόμου περί αποψίλωσης των δασών
Τα μέτρα θα πρέπει να οδηγήσουν σε μείωση κατά 30% στο διοικητικό κόστος, ανέφερε η Κομισιόν

Σοκ και δέος: Με δασμούς 245% απειλεί ο Τραμπ την Κίνα και φουντώνει τον εμπορικό πόλεμο
Η Κίνα αντιμετωπίζει τώρα δασμούς έως και 245% στις εισαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες ως αποτέλεσμα των αντίποινων ενεργειών της, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Τι υπόσχονται βιομηχανίες στον Τραμπ για να αποφύγουν το χάος των δασμών
Θα χρειαστούν χρόνια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους την ίδια ώρα που η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ παραμένει ασαφής

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»