![Κορωνοϊός – Έρχονται νέα μέτρα μετά το ρεκόρ κρουσμάτων – Κλειδώνουν την Τρίτη στο Μαξίμου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/EVT_NEA_METRA_ESTIASH-3.jpg)
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ελλάδα μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τη στιγμή που η πανδημία επελαύνει στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας και οι θάνατοι αυξάνονται καθημερινά.
Την ίδια στιγμή, η πίεση στο σύστημα υγείας είναι τεράστια, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
Όλα τα παραπάνω οδηγούν κυβέρνηση και ειδικούς στο να εξετάσουν νέα μέτρα για να αναχαιτιστεί αυτό το «κύμα» της πανδημίας.
Νέα σύσκεψη με τον Μητσοτάκη
Αυτός είναι και ο λόγος που μετά την σημερινή επίσκεψη του Σωτήρη Τσιόδρα στο Μαξίμου τη Δευτέρα, αύριο Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι τελικές αποφάσεις ως προς τα μέτρα για την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πορεία της πανδημίας προκαλεί ανησυχία και οι αποφάσεις αναμένεται να κινηθούν σε τρεις άξονες.
Πρώτο μέλημα αποτελεί η ενίσχυση του συστήματος Υγείας, καθώς υφίσταται ήδη τροπολογία με κίνητρα σε γιατρούς προκειμένου να στελεχώσουν δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, η οποία σηκώνει μεγάλος βάρος.
Εάν αυτό δεν επιτύχει, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της επίταξης γιατρών και της συνεργασίας με ιδιωτικές κλινικές σε περιοχές με ιδιαιτέρως επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.
Επόμενο βήμα είναι η με κάθε τρόπο ενίσχυση των εμβολιασμών με την κυβέρνηση να ζητά για αυτό και την αρωγή της αυτοδιοίκησης , η οποία διατηρώντας μια πιο προσωπική επαφή με πολίτες θα συνέβαλε στο να πείσει περισσότερους να εμβολιαστούν.
Παράλληλα, έμφαση δίνεται στην χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου, σε όσες ομάδες πολιτών έχει ήδη κοινοποιηθεί πως πρέπει να την κάνουν.
Με βάση το παραπάνω θα πρέπει να σημειωθεί πως όπως γίνεται γνωστό, οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που καταλήγουν στο νοσοκομείο, είναι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν έξι μήνες.
Ο τελικός άξονας των αποφάσεων περιλαμβάνει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους με μεγαλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων σε αυτούς, περισσότερα τεστ ( Ενδεικτικά δύο αντί του ενός σε χώρους εργασίας) αλλά και ενδεχόμενο αποκλεισμό τους από περισσότερους χώρους όπως κινηματογράφοι και θέατρα χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση επ’ αυτού.
Παράλληλα προβλέπεται το τέλος των «ημιεξωτερικών χώρων» και με βάση αυτό η αύξηση των ελέγχων για τήρηση των μέτρων. Αναλυτικότερα, τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη 3/11.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.