«Οπλισμένοι» με γκάιντες και ντυμένοι με κιλτ, οι ακτιβιστές της μη κερδοσκοπικής κινηματικής οργάνωσης κατά της φτώχειας, Oxfam διαδήλωσαν στη Γλασκόβη με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο προκαλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες της COP26, να αναλάβουν περισσότερη δράση και όχι μόνο «ζεστό αέρα», για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτοί οι ηγέτες, αντί να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και να βάλουν τον κόσμο σε ασφαλέστερο μονοπάτι, απλώς φυσάνε «ζεστό αέρα», και έχουμε χορτάσει από ζεστό αέρα και κενές υποσχέσεις… αυτό που ζητάμε είναι για συγκεκριμένη δράση», δήλωσε η Νάφκοτ Ντάμπι, πολιτική υπεύθυνη της Oxfam Climate.

«Χρειαζόμαστε χρηματοδότηση για το κλίμα, οι φτωχές χώρες χρειάζονται χρηματοδότηση για το κλίμα, οι ευάλωτες κοινότητες χρειάζονται χρηματοδότηση για το κλίμα και πρέπει να είναι σοβαροί με αυτό, να υποστηρίξουν τις ευάλωτες χώρες, να προσαρμοστούν στις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
Green |

Masdar: Εδραιώνει την παρουσία της στην Ευρώπη με την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 100% της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της Masdar στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της εταιρείας για 100 GW παγκόσμιας εγκατεστημένης ισχύος έως το 2030

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»
Green |

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Καρτάλης (ΕΚΠΑ): «Χωρίς τις ΑΠΕ, η Ελλάδα θα είχε υπερδιπλάσια τιμή ρεύματος»

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται υπό την προεδρία Τραμπ στις ΗΠΑ, επηρεάζουν και θα επηρεάσουν την ενεργειακή μετάβαση, είπε ο Κώστας Καρτάλης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, στο ΟΤ Delphi Economic Forum X