Μία πρώην στρατιωτική βάση στο Νιου Τζέρσεϋ, το Φορτ Μονμάουθ, ενδέχεται κάποια στιγμή στο μέλλον να καταστεί το νέο μεγάλο hub παραγωγής τηλεοπτικών σειρών και ταινιών της πλατφόρμας του Netflix.

Η εταιρεία έχει εκφράσει ήδη την πρόθεσή της να πλειοδοτήσει για την απόκτηση της έκτασης, αν και δεν αποκαλύφθηκε σε πιο χρηματικό όριο μπορεί να φτάσει για μία έκταση με κτίρια που η ηλικία τους αγγίζει σχεδόν τον έναν αιώνα.

Το Φορτ Μονμάουθ αποδεσμεύτηκε από την αμερικανική κυβέρνηση το 2011.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι New York Times η πρόθεση του Netflix να αποκτήσει μία έκταση 289 acres (δηλαδή περίπου 1.169.541 τετραγωνικών μέτρων) της πρώην στρατιωτικής βάσης, εκφράστηκε ήδη την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ίδιο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι διάφοροι κατασκευαστές έχουν προσφέρει για πολύ μικρότερη έκταση της βάσης ποσά που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Αν και καμία αγορά δεν πραγματοποιήθηκε έως τώρα, είναι ενδεικτικό του ποσού που θα κληθεί να πληρώσει το Netflix.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για εταιρείες όπως το Netflix να ενδιαφερθούν για την εγκατάσταση στούντιο στην πολιτεία, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις. Το Netflix από την πλευρά του έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εκσυγχρονίσει τόσο τα στούντιο που χρησιμοποιεί όσο και τη διαδικασία επεξεργασίας μετά τα γυρίσματα.

Το μεγαλύτερο hub παραγωγής του Netflix είναι αυτή τη στιγμή τα ABQ Studios, στο Νέο Μεξικό. Εάν αποκτηθεί και μέρος του Φορτ Μονμάουθ τότε αυτό θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εγκατάσταση της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ABQ Studios προσφέρουν ετησίως πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στο Νέο Μεξικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή
«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη
Tέχνη και Ζωή |

«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη

Η Ελλάδα μετά την βαριά κρίση του 2010-2014, που συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι το 2017 και τυπικά μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πέρασε όπως όλος ο κόσμος, τον Covid-19 και την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό.