Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 85 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, χωρίς όμως να απομακρυνθεί από τα υψηλά επίπεδα τριετίας, σε μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την εβδομαδιαία έκθεση των αμερικανικών προμήθειων  που αναμένεται να δείξει αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου στις ΗΠΑ και τη συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ+ την Πέμπτη. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ θα σημειώσουν αύξηση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.

Η τιμή του αργού Brent υποχώρησε κατά 68 σεντς, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 0,8% στα 84,03 δολάρια το βαρέλι στις 13:40 ώρα GMT και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση της τάξης του 0,8% , 65 σεντς, και διαμοροφώθηκε στα 83,40 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του Brent έχει εκτιναχθεί περισσότερο από 60% το 2021, αγγίζοντας το υψηλό επίπεδο τριετίας, που είναι τα 86,70δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει και ο  ΟΠΕΚ+  απελευθερώνει αργά τις περικοπές ρεκόρ που είχε κάνει κάνει στην παραγωγή του.

Εν όψει της συνεδρίασης της Πέμπτης οι καταναλωτές ασκούν πιέσεις στα μέλη του ΟΠΕΚ+ να αυξήσει κι άλλο την παραγωγή για να ικανοποιήσει τη παγκόσμια ζήτηση. Τα μέλη όμως δεν αναμένεται να υποχωρήσουν, καθώς εκτιμάται ότι θα παραμείνουν στο σχέδιο για σταδιακή, μηνιαία αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα.

Ωστόσο, ως ένδειξη ότι οι υψηλές τιμές ενθαρρύνουν την αύξηση της προσφοράς,θεωρείται η ανακοίνωση της BP  ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις στην χερσαία επιχείρηση σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ σε 1,5 δισ. δολάρια το 2022 από 1 δισ. δολάρια φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές