Σε αρνητικά εδάφη έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και είχε αρκετούς λόγους να δοκιμάσει υψηλότερα επίπεδα, τελικά προτίμησε μια πιο επιφυλακτική στάση, ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve, η οποία μάλλον κυοφορεί και αλλαγές στη νομισματική πολιτική, επηρεάζοντας σχεδόν όλες τις αγορές παγκοσμίως. Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,08% στις 904,47 μονάδες, με τον τζίρο στα 58 εκατ. ευρώ, σχετικά χαμηλός αν αναλογιστεί κανείς τα 11,8 εκατ. που έγιναν μέσω πακέτων.

Με το 60% και πλέον των συναλλαγών στη Λεωφόρο Αθηνών να πραγματοποιείται από ξένα χαρτοφυλάκια, είναι επόμενο η συνεδρίαση της Federal Reserve να επηρεάζει την κατά τα λοιπά «ρηχή» ελληνική αγορά. Άλλωστε, ουδείς ξεχνά ότι το 2013 και το 2014 είχε γίνει η κολοσσιαία μετατόπιση των κεφαλαίων παγκοσμίως, με τις αναδυόμενες αγορές να βιώνουν έντονες αναταραχές.

Βέβαια, το ΧΑ δείχνει να διαθέτει τα ερείσματα που χρειάζεται προκειμένου να περάσει μια περίοδο αναταραχής χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις, αν αναλογιστεί κανείς ότι και σήμερα υπήρξε η JP Morgan που προστέθηκε στους αναλυτές που διάκεινται θετικά στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Και μπορεί σύμφωνα με την JP Morgan, οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών να υπονοούν ότι σε σημαντικό βαθμό η αισιοδοξία έχει ήδη τιμολογηθεί, αλλά με μελλοντικό P/TBV στο 0,48, οι ελληνικές τράπεζες τελούν υπό διαπραγμάτευση με discount 40% από ανταγωνιστές με αντίστοιχο ROTE. Γι’ αυτό και η έκθεση του οίκου αναφέρει ότι έχει επαναξιολογήσει ως ελκυστικές τις ελληνικές τράπεζες με βάση το ROTE.

Έτσι, πέραν των παραπάνω, βρέθηκε σε βήμα σημειωτόν, πέριξ των 905 μονάδων, αφήνοντας ένα παράθυρο αισιοδοξίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ot.gr, η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ σπάει κάθε ρεκόρ. Σύμφωνα με τον ot.gr, το βιβλίο των προσφορών και η ιδιωτική τοποθέτηση έχει ήδη συγκεντρώσει το αιτούμενο ποσό της αύξησης που είναι τα 1,350 δισ. ευρώ, ενώ το βιβλίο συνεχίζει να παραμένει ανοιχτό.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το -2,04% του Μυτιληναίου έκανε τη διαφορά στην αγορά, όπως και οι άνω του 1% απώλειες σε Ελλάκτωρ, Aegean, ΕΛΧΑ και ΟΠΑΠ. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν και οι ΟΤΕ, Πειραιώς, Motor Oil, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια. Στον αντίποδα, οι στηρίξεις ήρθαν από τα άνω του 1% κέρδη σε Eurobank, Jumbo και Λάμδα, όπως και το θετικό πρόσημο των Coca Cola, Εθνικής, ΔΕΗ και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών