Μπλόκο στην μέγα-συγχώνευση της Penguin Random House με την Simon & Schuster έβαλαν οι αρμόδιες αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές κρίνοντας πως το μέγεθος του νέου εκδοτικού ομίλου θα του έδινε αυξημένο έλεγχο στην αγορά.

Η Bertelsmann βγήκε νικήτρια τον περασμένο Νοέμβριο στη μάχη για την απόκτηση της Simon & Schuster που ανήκε στον όμιλο της ViacomCBS προσφέροντας 2,2 δισ. δολάρια. Με το ποσό αυτό ξεπέρασε την προσφορά που είχε καταθέσει η News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοχ. Η συμφωνία θα έβαζε υπό την ίδια στέγη μερικούς από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς παγκοσμίως, όπως ο Stephen King, η EL James, ο George Orwell και ο F Scott Fitzgerald.

Ωστόσο, η διαδικασία έγκρισης του deal «σκόνταψε» στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έκρινε πως «αν η συμφωνία προχωρήσει, θα δημιουργήσει μακράν το μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο βιβλίων στις Ηνωμένες Πολιτείες επισκιάζοντας όλους τους ανταγωνιστές». Για το λόγο αυτό υπέβαλε αγωγή για τη διάλυση της συμφωνίας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσιγκτον.

«Η συμφωνία θα δώσει στην Penguin Random House υπερβολική επιρροή πάνω στο ποιος και τι θα εκδοθεί και πόσα χρήματα θα λάβουν οι συγγραφείς για το έργο τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη συμφωνία είχε καταγγείλει και ο όμιλος Μέρντοχ υποστηρίζοντας πως θα δημιουργούσε ένα μεγαθήριο στο χώρο των βιβλίων που θα έλεγχε πάνω από το ένα τρίτο της αμερικανικής αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή