Με το βλέμμα στις σημερινές αποφάσεις της Federal Reserve κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αναλώνονται μέχρι τώρα σε επιλεκτικές κινήσεις με βάση τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται κατά 0,23% χαμηλότερα, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 1,8%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,16% στις 7.263 μονάδες, ο DAX υποχωρεί κατά 0,04% στις 15.948 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 6.931 μονάδες.

Σήμερα η Federal Reserve να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα της νομισματικής πολιτικής, στη σκιά της αύξησης των τιμών καταναλωτή αλλά και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης. Ήδη τόσο ο διοικητής Τζερόμ Πάουελ, όσο και οι αξιωματούχοι της Fed έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα αποφασίσουν τη μείωση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που αυτή τη στιγμή είναι στα 120 δισ. δολάρια μηνιαίως.

Στο επίκεντρο των συναλλαγών παραμένουν τα αποτελέσματα των Suez, BMW, Zalando, Lufthansa, Geberit, Wolters Kluwer, Next, Smurfit Kappa και Intesa Sanpaolo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές