Οι μόλις 3,72 μονάδες διαδρομής από τα χαμηλά στα υψηλά ημέρας είναι ένα ρεκόρ για τον Γενικό Δείκτη, το οποίο φανερώνει και την έλλειψη κατεύθυνσης.

Και μάλιστα, οι 18 εναλλαγές προσήμου συνηγορούν στην παρατήρηση ότι οι επενδυτές ουσιαστικά απείχαν από το ταμπλό, καθώς η διαδικασία της ΑΜΚ της ΔΕΗ είναι σε εξέλιξη, και όλα τα φώτα είναι στραμμένα εκεί.

Η περιοχή των 910-911 μονάδων στέκει ως το μοναδικό εμπόδιο στον δρόμο για τις 940 μονάδες, που αφορούν στο άνω όριο του μεσοπρόθεσμου ατασικού σχηματισμού στον οποίον παραμένει ο Δείκτης για πολλούς μήνες.

Τα παραπάνω μας κάνουν να αναζητήσουμε κάποια αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας και τον καταλύτη που θα προσδώσει την απούσα ώθηση. Σε κάθε περίπτωση, η αισιοδοξία πλανάται στο ΧΑΑ, λόγω αφενός της αξιόλογης συμπεριφοράς του δεικτοβαρούς τραπεζικού κλάδου, αφετέρου του καλού κλίματος διεθνώς, υπό την αίρεση οποιασδήποτε άτσαλης επικείμενης τοποθέτησης του Προέδρου της Fed, Powell.

Οι πλέον ενδιαφέροντες τίτλοι είναι αυτοί του ΟΠΑΠ, Μυτιληναίου, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτορα, ΕΛΒΑΛ και ΔΕΗ, καθώς και οι μετοχές της Πληροφορικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News