Εντός του γνώριμου εύρους των 900 – 910 μονάδων παραμένει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται στη γραμμή των διεθνών αγορών, ήτοι αναμένοντας τις αποφάσεις της Federal Reserve .

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,42% στις 908,29 μονάδες, με τον τζίρο ελαφρώς πιο βελτιωμένο.

Ωστόσο, αυτό που μονοπωλεί και σήμερα την αγορά είναι η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία ανακάμπτει σήμερα με κέρδη 2%, ενώ το βλέμμα είναι σταθερά προσανατολισμένο στην ανακοίνωση της Federal Reserve για τη νομισματική της πολιτική. Μια ανακοίνωση που αναμένεται αργά το βράδυ, αλλά επηρεάζει τις ροές κεφαλαίων σε όλο τον κόσμο, άρα και στην Ελλάδα.

Αυτό που έχει επισημανθεί άλλωστε πολλάκις από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι αν και το ΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από την «παλιννόστηση» των κεφαλαίων στην αμερικανική αγορά, η οποία μπορεί να προκληθεί λόγω της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, οι «ανάγκες» της Λ. Αθηνών είναι τόσο μικρές που ενδεχομένως να μην προκληθούν αναταράξεις, όπως άλλες αγορές.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον τώρα, εκτός της ΔΕΗ, η οποία υλοποιεί την αύξηση κεφαλαίου της, οι διακυμάνσεις στο υπόλοιπο ταμπλό είναι πιο περιορισμένες, αλλά θετικές στην πλειονότητά τους. Όμως αυτή που ξεχωρίζει είναι η Εθνική, όχι τόσο για το +0,91% που καταγράφει αλλά για το όχι έχει διακινήσει το 1/3 του όγκου της αγοράς, όπως και η Eurobank, η οποία διακινεί και σήμερα πακέτα στην τιμή των 0,95 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών