Στη ζώνη των 905 – 910 μονάδων παρέμεινε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν κατάφερε να κρατήσει τα σημαντικά ενδοσυνεδριακά του κέρδη, τα οποία οδήγησαν ακόμη και στην «επίσκεψη» στις 911 μονάδες.

Τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 908,12 μονάδες, με κέρδη 0,40% και τον τζίρο κοντά στα 60 εκατ., αλλά τα 8,6 εκατ. μέσω πακέτων.

Ολα τα βλέμματα στη Fed

Επί της ουσίας όμως η αγορά κράτησε την ίδια με χθες στάση, δηλαδή αυτή της αναμονής, όπως και οι περισσότερες αγορές του πλανήτη που αναμένουν την ανακοίνωση της Federal Reserve για τη νομισματική της πολιτική. Μια ανακοίνωση που έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα για τη διαμόρφωση της επενδυτικής στρατηγικής, σε μια περίοδο μάλιστα που η πλειονότητα των χαρτοφυλακίων σχεδιάζει την πορεία του επόμενου δωδεκαμήνου.

Αυτό που έχει επισημανθεί άλλωστε πολλάκις από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι αν και το ΧΑ δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστο από την «παλιννόστηση» των κεφαλαίων στην αμερικανική αγορά, η οποία μπορεί να προκληθεί λόγω της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed, οι “ανάγκες” της Λ. Αθηνών είναι τόσο μικρές που ενδεχομένως να μην προκληθούν αναταράξεις, όπως άλλες αγορές.

Ξεχώρισαν ΔΕΗ – Coca Cola

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΔΕΗ και Coca Colahttps://www.ot.gr/market-data/EEE.ATH/ ξεχώρισαν σήμερα, καθώς η μεν πρώτη έκλεισε με κέρδη 1,35% (αλλά βρέθηκε και στο +3,50%) και η δεύτερη με πτώση 2,68%. Άλλωστε η ΔΕΗ παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω του ανοιχτού βιβλίου προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου της και η Coca Cola προφανώς δεν ικανοποίησε την αγορά με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε, ασκώντας πιέσεις με το «βάρος» της στον γενικό δείκτη.

Πώς θα αλλάξει επίπεδο

Πάντως σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές, για να καταφέρει το ΧΑ να αλλάξει επίπεδο και να κινηθεί σε υψηλότερες ζώνες, πρέπει να διαπεράσει την περιοχή των 910-911 μονάδων. Για να γίνει αυτό πρέπει να βελτιωθεί η συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία όμως δεν αναμένεται άμεσα μέχρι να ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Πάντως, ο γενικός δείκτης βρήκε επίσης στηρίγματα από τα σημαντικά κέρδη των Εθνική, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίου, Motor Oil, Alpha Bank, Eurobank, ΟΠΑΠ, Jumbo και ΕΛΧΑ, ενώ οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή ήταν ελεγχόμενες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών