Με φόντο τα καλά χρηματοοικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η Facebook, και την πρόσφατη μετονομασία της σε Meta, το επενδυτικό κοινό φαίνεται να ενισχύει το αγοραστικό της σήμα από τα 310 $, δίνοντας επιπλέον ώθηση στην τιμή της μετοχής, η οποία κατευθύνεται προς το πάνω όριο του ανοδικού σχηματισμού της στα 425 δολάρια.
Το στοπ για παν ενδεχόμενο παρατηρείται κάτω από την περιοχή των 252 σε κλείσιμο ημέρας.
Πέρα από την αλλαγή του ονόματος της εταιρίας, φαίνεται πως ο ιδρυτής του Facebook έχει ως στόχο να «εξαγνίσει» την ομώνυμη πλατφόρμα, θέτοντας σε παύση το ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στο Facebook να αναγνωρίζει μέσω φωτογραφιών και βίντεο τα άτομα που χρησιμοποιούσαν τον ιστότοπο.
Aπόρροια της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, ο τεχνολογικός κολοσσός αντιμετώπισε τα πυρά των ρυθμιστικών αρχών και κατέβαλε 650 εκ. $ προκειμένου να διευθετηθεί η αντίστοιχη αγωγή, ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν καταβληθεί ποτέ για την προστασία της ιδιωτικότητας.
Έπειτα από σχεδόν ένα χρόνο αυτού και μόλις λίγες ημέρες μετά την μετονομασία της εταιρίας Facebook σε Meta, το σύστημα που χρησιμοποιείτο για την αναγνώριση προσώπου τίθεται σε παύση, διαγράφοντας έτσι τα στοιχεία ενός και πλέον δισεκατομμυρίων χρηστών, γεγονός που αντικατοπτρίζει την πρόθεση του Mark Zuckerberg για αλλαγή πλεύσης της εταιρίας, η οποία πλέον είναι επικεντρωμένη στην εικονική πραγματικότητα «metaverse».
Αντίθετη με τις χειρουργικές κινήσεις του ιδρυτή του Facebook, φαίνεται να είναι η επιλογή της ελληνικής λέξης «meta» ως το όνομα της νέας εταιρίας.
Όπως αποδείχτηκε μία μικρή εταιρία υπολογιστών έχει ήδη κατοχυρώσει το όνομα αυτό και προκειμένου να το πουλήσει ζητά τουλάχιστον 20 εκ. $.
Πρόκειται όντως για μία άστοχη επιλογή και αμέλεια ελέγχου ή αποτελεί μια άκρως μελετημένη κίνηση που κρατά την εταιρία στα φώτα της δημοσιότητας;