Για «εκτίναξη νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα», γράφει η ιστοσελίδα του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου RND σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Η Ελλάδα λαμβάνει αυστηρότερα μέτρα κατά της πανδημίας».

Η ιστοσελίδα επισημαίνει: «Ένας λόγος για την έξαρση είναι το σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού με μόλις το 69,8% των ενηλίκων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Ο μέσος όρος εμβολιασμού στην ΕΕ είναι 75,6%. Αυτή την εβδομάδα οι υγειονομικές αρχές άρχισαν να απευθύνουν μέσω SMS εκκλήσεις σε ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν.

Όμως η κυβέρνηση δεν περιορίζεται σε εκκλήσεις. Από τα τέλη της εβδομάδας, οι ανεμβολίαστοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με περιορισμούς. Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί ή δεν έχει αναρρώσει θα μπορεί να εισέρχεται σε τράπεζες, υπηρεσίες, θέατρα, εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και κομμωτήρια μόνο με PCR ή Rapid τεστ. Εξαιρούνται καταστήματα τροφίμων, σουπερμάρκετ και εκκλησίες.

Άγνωστο πόσοι ανεμβολίαστοι θα μεταπειστούν. Πρόσφατη σφυγμομέτρηση δείχνει ότι 6 από τους 10 ανεμβολίαστους είναι αποφασισμένοι να μη θέλουν να εμβολιαστούν ό,τι κι αν γίνει».

Πηγή: DW

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα