
Τη βεβαιότητά του ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ πάνω από το 2%, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης στο Mega – Διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό το 2022
Ο κ. Πέτσας, εξήγησε ότι ο τρόπος υπολογισμού της αύξησης του κατώτατου μισθού λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό, τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας «και όπως καταλαβαίνουμε με έναν ρυθμό ανάπτυξης που -κατά την εκτίμηση τη δική μου, θα πλησιάζει το 8% φέτος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αύξηση 2%».
Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι καθώς οι αυξήσεις στις τιμές τις ενέργειας είναι παροδικές, θα συνεχιστεί ο δυναμικός ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και το 2022 «άρα οι αυξήσεις θα είναι πολύ πάνω από το 2% δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό».
Δυναμικά αναπτυσσόμενη η οικονομία
Απαντώντας στις αντιδράσεις της αγοράς στα νέα μέτρα για είσοδο ανεμβολίαστων με rapid test ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θύμισε τις πολύ δύσκολες εποχές που όλα ήταν κλειστά ή με click away και κάλεσε τους πάντες να βάλουν πλάτη καθώς τα μέτρα θωρακίζουν την αγορά.
«Δεν είναι κάτι τρομερό το να τηρήσουμε αυτού του είδους τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα, ίσα- ίσα θωρακίζουν την αγορά ότι θα λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Πέτσας και δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας που είναι δυναμικά αναπτυσσόμενη.

Ανησυχία για τις ανατιμήσεις
«Το μόνο που μας ανησυχεί αυτή τη στιγμή και θέλει μια προσοχή διαχείρισης ως προσωρινό φαινόμενο, είναι οι ανατιμήσεις οι οποίες είναι σοβαρές, είναι μεγάλες, είναι εισαγόμενες εν πολλοίς, αλλά πιστεύω θα έχουν» ημερομηνία λήξης και αυτές», πρόσθεσε.
Στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι εφαρμόζονται μέτρα με αποστάσεις αλλά και με υποχρέωση για rapid test δύο φορές την εβδομάδα στους ιερείς και το προσωπικό των ναών.
Πρόσθεσε ότι η άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος είναι βασικό ατομικό και συνταγματικό δικαίωμα και όχι ζήτημα διχασμού ενώ υπάρχει και το πρακτικό σκέλος, ότι δεν μπορεί να επιτηρηθεί η εφαρμογή του μέτρου. «Είναι θέμα πρακτικά ανεφάρμοστο στην Εκκλησία» τόνισε ο κ. Πέτσας και σημείωσε ότι στα πανεπιστήμια, στα εμπορικά καταστήματα, στα κέντρα διασκέδασης, υπάρχει δυνατότητα ελέγχου των πιστοποιητικών και ταυτοποίησης των κατόχων τους.
Το βασικό μήνυμα της κυβέρνησης πρόσθεσε ο υπουργός, είναι να εμβολιαστούν όλοι αφήνοντας πίσω τους τις σειρήνες του ανορθολογισμού.
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως είτε ψαρεύει σε θολά νερά είτε προσπαθεί να δημιουργήσει διχασμό και πως συνήθως στρέφεται κατά της εκκλησίας, μια πορεία που η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει καθώς πιστεύει στην ενότητα.


Latest News

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί μετά την κατάργηση των εισφορών για υπερωρίες και νυχτερινά
Από την 6η Μαρτίου σε ισχύ το μέτρο – Εγκύκλιος του e- ΕΦΚΑ μe αναλυτικά παραδείγματα

ΑΑΔΕ: Δεσμεύτηκε παράνομο φρέον 8,2 τόνων από την Τουρκία – Πρόστιμο 2,9 εκατ. ευρώ
Οι ελεγκτές ΑΑΔΕ προχώρησαν στη δέσμευση του παράνομου εμπορεύματος, ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων από νομικά πρόσωπα - Αναλυτικά οι προθεσμίες
Άνοιξε η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ - Ο τρόπος επιβολή και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Παρατείνεται η αγωνία για το τεκμαρτό εισόδημα - Στις 28 Μαρτίου η συζήτηση στο ΣτΕ
Αναβλήθηκε η συζήτηση για τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απλοποιείται η διαδικασία έκδοσης ψηφιακών δελτίων αποστολής - Οι αποφάσεις
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

Νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου - Πότε «κληρώνει» και για τα αναδρομικά
Aνακοίνωθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις - Μέχρι το Πάσχα θα γίνει η καταβολή ποσών για αναδρομικά έως και 12.000 ευρώ

ΕΦΚΑ: Μικρή η ανταπόκριση για τη συνταξιοδότηση των μη μισθωτών με οφειλές έως 30.000 ευρώ
Μόλις 2.000 έχουν λάβει τη σύνταξη - Αργοί οι ρυθμοί υλοποίησης των ευεργετικών διατάξεων του μέτρου

Τέλος χρόνου για οφειλές στους Δήμους - Πώς μπορείτε να εξοφλήσετε σε 60 δόσεις
Εκπνέει η προθεσμία για υποβολή των αιτήσεων ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση - Η προσαύξηση

Η ΔΥΠΑ στον Έβρο - Πάνω από 400 νέες θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις στον Έβ
Το Νοέμβριο η ΔΥΠΑ υλοποίησε 3 νέες δράσεις για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας στον Έβρο, συνολικού προϋπολογισμού 18,5 εκ. ευρώ

ΚΕΠΕ: Εκρηκτική άνοδος κατά 185% των κενών θέσεων εργασίας σε τέσσερα έτη
Τα αναλυτικά στοιχεία ανά οικονομική δραστηριότητα