
Καθαρά κέρδη 2,48 εκατ. ευρώ εμφάνισε το εννεάμηνο του 2021 η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. , έναντι ζημιών -1,71 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020, βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.).
Έτσι, τα βασικά μεγέθη της εταιρείας για το εννεάμηνο του 2021 διαμορφώθηκαν ως εξής:
Τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας, ανήλθαν σε 3,73 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών -1,30 εκατ. ευρώ, της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Πηγή προέλευσης των ακαθάριστων εσόδων αποτελούν κατά βάση τα κέρδη από αποτίμηση χρεογράφων σε εύλογες αξίες με βάση τα Δ.Π.Χ.Α. και τα κέρδη από αγοραπωλησίες.
Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 2,49 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών -1,70 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.
Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,48 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2021, έναντι ζημιών -1,71 εκατ. ευρώ για το εννεάμηνο του 2020.
Για την περίοδο από 01/01/2021 έως 30/09/2021 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σημείωσε άνοδο 19,56% με την εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου (Ν.Α.V.) να ανέρχεται σε 14,47 εκατ. ευρώ ή 36,07 ευρώ ανά μετοχή στις 30/09/2021.
Από την ίδρυσή της την 26/07/2000 έως και την 30/9/2021, η εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. έχει σημειώσει απόδοση +126,41% υπεραποδίδοντας κατά +185,26% του Δείκτη Συνολικής Απόδοσης του Γενικού Δείκτη του Χ.Α., ο οποίος για την αντίστοιχη περίοδο παρουσίασε έντονα αρνητική απόδοση -58,85%.
Στο τέλος του εννεαμήνου του 2021 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ήταν επενδεδυμένο στο σύνολό του στην Ελλάδα, με ποσοστό 87,99% σε εισηγμένες μετοχές στο Χ.Α. και τοποθετήσεις σε ομόλογα κατά 2,09%.
Οι πέντε μεγαλύτερες μετοχικές συμμετοχές της Εταιρίας, κατά τη λήξη του εννεαμήνου, ήταν στις εταιρίες: QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε., ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ΕΛΒΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ , ΤΙΤΑΝ Α.Ε., και ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ Α.Ε..
H μετοχή της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών με σημαντική έκπτωση (discount) -21,36% στις 03/11/2021, με την τιμή κλεισίματος να ανέρχεται σε 7,45 ευρώ, αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση της εταιρείας.
Είναι άξιο αναφοράς ότι σύμφωνα με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας που έλαβε χώρα την 24/06/2021, επήλθε μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 3,75 σε 3,4375 ευρώ και ταυτόχρονα αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των μετοχών από 401.136 σε 1.604.544 κοινές ονομαστικές μετοχές (split), σε αναλογία 4 νέες (ΚΟ) μετοχές σε αντικατάσταση κάθε 1 παλαιάς (ΚΟ) μετοχής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στη συνεδρίαση της 03/11/2021, αποφάσισε τη διανομή 200,57 χιλ. ευρώ ή 0,127 ευρώ ανά μετοχή, ως επιπλέον προμέρισμα για τη χρήση 2021.


Latest News

Alter Ego Media: Οι 4 πυλώνες που φέρνουν ανάπτυξη και μερίσματα
Η διοίκηση της Alter Ego Media παρουσίασε στους αναλυτές τα αποτελέσματα της χρήσης του 2024 και το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του Ομίλου

Ανεβάζει τον πήχη για Eurobank και Πειραιώς η Goldman Sachs - Τι βλέπει για Εθνική
Η Goldman Sachs έδωσε νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Οι 9 τάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς λιανικού εμπορίου τροφίμων την επόμενη πενταετία
Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, με αβεβαιότητα γύρω από τις παγκόσμιες εμπορικές ροές, σύμφωνα με το ΕΒΕΠ

Mega-deal της Metlen με την Glenfarne για υβριδικό έργο ΑΠΕ στη Χιλή
Η συνολική αξία της συναλλαγής συμφωνήθηκε στα 815 εκ. δολάρια, στη βάση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών όρων και αναπροσαρμογών

Η ελληνική σταδιοδρομία της Unilever – Από την «Ελαϊς» σε hub για 14 χώρες
Η Unilever Hellas είναι μία από τις λίγες πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα, που συνεχίζουν να έχουν παραγωγική δραστηριότητα μετά από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Ψάχνουν… χρυσάφι στον Ασπρόπυργο - Ο «πυρετός» επενδύσεων σε logistics και το αγκάθι
Εκτοξεύθηκαν οι τιμές των οικοπέδων στον Ασπρόπυργο – Τα projects για τη δημιουργία logistics που μεταμορφώνουν την περιοχή

VIDCAST – BizSound: Το marketplace όλης της Ελλάδας | Η ιστορία του SHOPFLIX
Σε αυτό το επεισόδιο φιλοξενούμε τον νέο CEO της SHOPFLIX, Γιάννη Στάθη. Συζητάμε για τα νέα καθήκοντα και για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας.

To όραμα του Βαρδή Βαρδινογιάννη - Γιατί επενδύει στο ελληνικό eGaming
Παρά την ισχυρή οικογενειακή παράδοση, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ο νεότερος επενδύει σε eGaming και κυβερνοσφάλεια - Το ελληνικό όραμα και η συμμετοχή της ALTER EGO VENTURES

ΚΕΕΕ: Η υπεραπόδοση τους πλεονάσματος πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία
Κάθε μέτρο ενίσχυσης της μικρομεσαίας τάξης μας βρίσκει σύμφωνους, λέει ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Γιάννης Βουτσινάς

Χατζηθεοδοσίου: Θετικά τα μέτρα στήριξης, αλλά δεν ακούσαμε τίποτα για τις ΜμΕ
Η αγορά περιμένει με αγωνία βελτιώσεις στον φορολογικό νόμο και στοχευμένα μέτρα που θα ενισχύουν την προσπάθεια βιωσιμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δηλώνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου