Η αμερικανική αεροδιαστημική βιομηχανία Boeing έλαβε και αυτή άδεια από τις αμερικανικές αρχές για την ανάπτυξη δικτύου δορυφόρων που θα προσφέρει ευρυζωνικό internet στην επιφάνεια της Γης.

Η Boeing προστίθεται στις εταιρείες που έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται στην παροχή ευρυζωνικού internet από το Διάστημα. Την αρχή, με διαφορά από τις υπόλοιπες, έκανε η SpaceX το 2019 έχοντας πλέον θέσει σε τροχιά πάνω από 1600 δορυφόρους για την υποστήριξη της υπηρεσίας Starlink.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της FCC (Federal Communications Commission) εγκρίθηκε η σχετική αίτηση της Boeing, η οποία λαμβάνει άδεια για «κατασκευή, ανάπτυξη και λειτουργία δικτύου δορυφόρων».

Προστίθεται ακόμη στην ανακοίνωση ότι η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει την παροχή «ευρυζωνικών και τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για οικιακή, εμπορική, ακαδημαϊκή, κυβερνητική και επαγγελματική χρήση τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκόσμια».

Διαβάστε ακόμη: Η Amazon θα εκτοξεύσει τον πρώτο δορυφόρο του Project Kuiper το 2022

Ο σχεδιασμός της Boeing προβλέπει την εκτόξευση 147 δορυφόρων, 132 από τους οποίους θα τεθούν σε τροχιά στα 965 χιλιόμετρα από την επιφάνειας της Γης, ενώ οι υπόλοιποι 15 θα τεθούν σε τροχιά σε ύψος μεταξύ 27.350 έως 43.450 χιλιομέτρων. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί είναι πότε προγραμματίζεται η Boeing να είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους πρώτους της πελάτες.

Πέρα από την SpaceX με τους 100.000 αρχικούς χρήστες της υπηρεσίας Starlink σε 16 χώρες, στο συγκεκριμένο τομέα δραστηριοποιούνται επίσης η OneWeb αλλά και η Amazon με το Project Kuiper. Σύμφωνα με προγενέστερες δηλώσεις του αφεντικού της SpaceX, Ίλον Μασκ, η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα μπορούσε να αποφέρει ετήσια έσοδα 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων απλά και μόνο αν η εταιρεία κερδίσει μικρό μερίδιο από τη συγκεκριμένη αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
ThreatScene Greece: Ανακοίνωση νέου εξειδικευμένου τμήματος για την ναυτιλία
Τεχνολογία |

«Ασπίδα» από τις κυβερνοεπιθέσεις και στη ναυτιλία στήνει η ThreatScene Greece

«Στην ThreatScene, η αποστολή μας δεν σταματά μόνο στη ναυτιλία. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το σύνολο των επιχειρήσεων απέναντι στις κυβερνοαπειλές», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος, Κατερίνα Τασιοπούλου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα οφέλη, το υψηλό κόστος και οι κίνδυνοι κυβερνοασφάλειας
Tεχνητή νοημοσύνη |

Μιχάλης Μπλέτσας (MIT): Η AI μου έχει στερήσει τον ύπνο

Ο διοικητής της Αρχής Κυβερνοασφάλειας Μιχάλης Μπλέτσας προσδιόρισε ως ζητούμενο το «να αναπτύξουμε δεξιότητες που θα μας επιτρέψουν να δουλέψουμε με την τεχνητή νοημοσύνη και όχι για την τεχνητή νοημοσύνη»

Επιχειρήσεις: Αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την χρησιμότητα της AI αλλά δεν επενδύουν σε αυτή

Τι έδειξε η έρευνα «Technology & Beyond: The impact of AI» που παρουσιάστηκε στο «Future Unfold» της Grant Thornton για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τη σχέση τους με την τεχνητή νοημοσύνη