
Με οδηγό τη ΔΕΗ, αλλά και την ανάκαμψη στο τελευταίο δεκάλεπτο της Eurobank και της Εθνικής, τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε με μικρές απώλειες και πολύ υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας.
Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,19 στις 906,85 μονάδες, με τον τζίρο στα 65 εκατ. ευρώ, διατηρώντας έτσι και τα κέρδη της εβδομάδας στο 1%.
Αν και η αγορά βρέθηκε ενδοσυνεδριακά ακόμη και στη στήριξη των 899 μονάδων, τελικά η σημαντική άνοδος της ΔΕΗ (και τα 23,9 εκατ. ευρώ τζίρου), αλλά και η ανάκαμψη της Εθνικής και της Eurobank στο τελευταίο τέταρτο της κύριας συνεδρίασης, ήταν καθοριστικές για τη διατήρηση του γενικού δείκτη στο εύρος της διακύμανσης της εβδομάδας. Ωστόσο, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σε επιμέρους δείκτες ο τραπεζικός παρουσιάζει ενδιαφέρον ως προς την συμπεριφορά του στα τρέχοντα επίπεδα έχοντας ανακτήσει επίπεδα διαπραγμάτευσης πέντε μηνών.
Αν και η αγορά έχει αρκετούς και καλούς λόγους να αφήσει πίσω της τη ζώνη των 900 – 910 μονάδων, αδυνατεί να κάνει την υπέρβαση για υψηλότερα επίπεδα. Και, όπως επισημαίνει η Trader24 δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Γενικός Δείκτης «ψάχνει» σε πρώτο χρόνο τις 923 μονάδες, και σε δεύτερο το επίπεδο των 960 μονάδων που συνιστά τον μεσοπρόθεσμο στόχο.
Τα βλέμματα στην MSCI
Τώρα η εστίαση μετατίθεται για την 11η Νοεμβρίου, όταν και θα ανακοινώσει η MSCI τις αλλαγές στους δείκτες της, οι οποίες αναμένεται να έχουν ελληνικό ενδιαφέρον. Εκεί θα φανεί επίσης εάν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, μετά την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ.
Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ με το +3,63%, αλλά και η Eurobank με το +1,66%, συγκράτησαν τις απώλειες στην αγορά, κόντρα στην άνω του 1% πτώση σε Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΠΑΠ. Επίσης, αν και βρέθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα ενδοσυνεδριακά, οι απώλειες των Coca Cola, Motor Oil, Alpha Bank, ΟΤΕ και Βιοχάλκο περιορίστηκαν κάτω του 1%.


Latest News

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS

Ισχυρό άλμα έφεραν οι «μεγάλοι» στο ΧΑ
Η ελληνική αγορά δείχνει να απορροφά τη μεταβλητότητα και να προσπαθεί να πατήσει γερά στα πόδια της

Συντηρεί στο 2% τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Ανοίγει ο ανοδικός διάδρομος
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,08% στις 1.615,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,7 εκατ. τεμάχια

Εξάρχου (AKTOR): Ψυχραιμία στο χρηματιστήριο
Ο κ. Εξάρχου τόνισε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία είναι προς το παρόν σε καλή θέση, υποδέχεται σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις και οι εταιρείες της χώρας αναπτύσσονται