
Επαναφορά της τηλεργασίας στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στον Δημόσιο Τομέα, ζήτησε λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη και τον περιφερεικό σύμβουλο Αττικής Γιώργο Μπαλάφα ο Κώστας Ζαχαριάδης ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ενώ η πανδημία είναι πλέον ανεξέλεγκτη και τα ρεκόρ κρουσμάτων καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους θανάτους που πλέον ξεπέρασαν τις 16.000, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει εγκαταλείψει τη μάχη και απλώς παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις. Ενδεικτική της κυβερνητικής στάσης της απραξίας, είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στους ΟΤΑ και στον Δημόσιο Τομέα, όπου το πολύτιμο μέτρο της τηλεργασίας φαίνεται να έχει αφεθεί στην τύχη του παρά το γεγονός ότι δεν επιφέρει δαπάνες αλλά μόνο οφέλη».
«Και αυτό ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών, είχε υποτίθεται επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή για την ψήφιση του νόμου 4807/2021, που ρυθμίζει το καθεστώς τηλεργασίας στο Δημόσιο σε κανονικές συνθήκες» συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:
Αναξιοποίητο το μέτρο της τηλεργασίας
«Ακόμη χειρότερα, το μέτρο της τηλεργασίας παραμένει σήμερα ουσιαστικά αναξιοποίητο, παρ’ όλο που θα μπορούσε να συμβάλει μαζί με τον αποτελεσματικότερο εμβολιασμό, την ενίσχυση του ΕΣΥ και μια σειρά άλλων μέτρων καθοριστικά στην καταπολέμηση της πανδημίας ιδίως τώρα που γνωρίζουμε ότι δυστυχώς και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και σε πολύ μικρότερο φυσικά ποσοστό να χρειαστεί να νοσηλευτούν ή να διασωληνωθούν.
»Ενιαίοι κανόνες δεν υπάρχουν και το Υπουργείο Εσωτερικών αδυνατεί πλήρως να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και να ρυθμίσει αποτελεσματικά την εφαρμογή του.
»Είναι ενδεικτικό ότι σε άλλες Υπηρεσίες εφαρμόζεται αποσπασματικά, σε άλλες περισσότερο και σε άλλες λιγότερο, ενώ οι συνθήκες που επικρατούν στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ είναι ως γνωστόν γενικά πανομοιότυπες.
»Σύμφωνα με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, «ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας, στο ποσοστό που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της παρούσας».
»Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει τις ευθύνες του πριν είναι και για φέτος αργά…».


Latest News

Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα
Συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Κούβα 24 ώρες μετά την ενεργειακή κατάρρευση

Τα πρώτα σύννεφα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του NBC
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, το 54%, αποδοκίμασε τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία,

ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες
Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι και τις καταιγίδες πλήττουν αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα 18 εγκαυματίες από την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο
Τη νοσηλεία όλων των εγκαυματιών από τη Βόρεια Μακεδονία που ζητήθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ανέλαβε η Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης
Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Ανάπτυξης ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο Αρίστος Δοξιάδης

Η Ουκρανία χάνει τη μεγαλύτερη πόλη που είχε καταλάβει στο έδαφος της Ρωσίας
Στη Σούτζα του Κουρσκ διεξήχθη μια από τις πιο σκληρές μάχες στον πόλεμο μεταξύ Ρωράις - Ουκρανίας που διαρκεί περισσότερο από τρία χρόνια

Ραγδαία μεταβολή του καιρού, «βουτιά» υδραργύρου – Πότε θα χιονίσει στην Αττική
Από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας – Πότε αλλάζει ο καιρός

Ο Ερντογάν ζητά από Τραμπ F-16, F-35 και τερματισμό των κυρώσεων στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, την Συρία και τις επιδιώξεις της Άγκυρας

Βαλκάνια, ξανά μια «τέλεια πυριτιδαποθήκη»;
Από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, έως τη Ρουμανία, στα Βαλκάνια δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής αστάθειας και έξαρσης του εθνικισμού

Αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή ώρα - Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η θερινή ώρα διαδέχεται τη χειμερινή «κλέβοντας» λίγη από τη βραδινή μας ξεκούραση