Η περιοχή των 910 μονάδων στάθηκε για 4η συνεχόμενη φορά εμπόδιο στην ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη σημασία της.
Έτσι, η συνεδρίαση έκλεισε στην περιοχή του αμετάβλητου, με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα 55 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 6,91 να αφορούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών.
Και συνυπολογίζοντας το στενό εύρος διακύμανσης των 5,12 μονάδων, δεν προσετέθη κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Γενικός Δείκτης «ψάχνει» σε πρώτο χρόνο τις 923 μονάδες, και σε δεύτερο το επίπεδο των 960 μονάδων που συνιστά τον μεσοπρόθεσμο στόχο.
Τα παραπάνω σχετίζονται άμεσα με τη διαδικασία ΑΜΚ της ΔΕΗ, για δύο τουλάχιστον λόγους: ο ένας έχει να κάνει με την εντυπωσιακή υπερκάλυψη, καθώς προσφέρθηκαν 1,35 και τελικά ζητήθηκαν πάνω από 4 δισ. ευρώ, από τουλάχιστον 20 ξένους επενδυτικούς οίκους και στην ανώτατη τιμή διάθεσης των 9 ευρώ. Ο δεύτερος σχετίζεται με την απαιτούμενη ρευστότητα για τη συμμετοχή, ώστε να εικάζουμε ότι δεσμεύτηκαν τεράστια χρηματικά ποσά, άρα και στο ταμπλό απέμειναν ελάχιστα για να πέσουν στη μάχη της κατάληψης των 910 μονάδων.
Το κλίμα είναι πολύ αισιόδοξο, λαμβάνοντας υπόψη αφενός ότι ο Δείκτης διατρέχει θετικό momentum, αφετέρου ότι οι διεθνείς αγορές παραμένουν σε τροχιά ανόδου. Οι ΗΠΑ καταγράφουν επίμονα νεότερα ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να έκλεισε χθες θετικός για 14η φορά στις τελευταίες 17 συνεδριάσεις του.