Βασιλικά κοσμήματα που βγήκαν λαθραία από τη χώρα την περίοδο της Επανάστασης στη Ρωσία το 1917, μαζί με σπάνια έγχρωμα διαμάντια, προσφέρονται σε δημοπρασία την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη, αναζητώντας συλλέκτες με… βαθιά τσέπη για να τα αποκτήσουν.
Ένα πορτοκαλί-ροζ διαμάντι βάρους 25,62 καρατίων, που υπολογίζεται σε 3,6 έως 5,38 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,9 έως 5,9 εκατομμύρια δολάρια), σε ένα δαχτυλίδι, είναι ίσως το κορυφαίο αντικείμενο στην εξαμηνιαία πώληση κοσμημάτων του οίκου Sotheby’s στην ελβετική πόλη τον Νοέμβριο.
«Η αγορά είναι αυτή τη στιγμή πολύ δυναμική και μετά την πανδημία οι άνθρωποι είναι πολύ πρόθυμοι να αγοράσουν κοσμήματα σήμερα και να αγοράσουν κάτι απτό που μπορούν να απολαύσουν», εκτιμούν οι άνθρωποι του οίκου Sotheby’s.
Για τους συλλέκτες ιστορικών πολύτιμων λίθων, μια μεγάλη οβάλ καρφίτσα με ζαφείρι και διαμάντια και ασορτί σκουλαρίκια από τη κοσμηματοθήκη της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας Παβλόβνα, της θείας του τελευταίου Ρώσου αυτοκράτορα Νικολάου Β’, επιστρέφει ξανά στο φως της δημοσιότητας.
«Ανήκαν στη Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Παβλόβνα της Ρωσίας που ήταν η βασίλισσα της κοινωνικής ζωής στην Αγία Πετρούπολη. Ήταν σύζυγος του Μεγάλου Δούκα Βλαντιμίρ, δηλαδή του γιου του τσάρου (Αλέξανδρος Β’) και διέθετε μια φανταστική συλλογή από κοσμήματα», σύμφωνα με τον Ολιβιέ Βάγκνερ, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Sotheby’s στη Γενεύη.
Η Μαρία Παβλόβνα εμπιστεύτηκε το βασιλικό σετ κοσμημάτων στον φίλο της Βρετανό διπλωμάτη Άλμπερτ Χένρι Στόπφορντ, ο οποίος τα μετέφερε στο Λονδίνο για φύλαξη μαζί με άλλα κοσμήματα. Σήμερα η αξία τους εκτιμάται σε 280.000-480.000 ελβετικά φράγκα, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών.
Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι η Μαρία Παβλόβνα κατάφερε και δραπέτευσε από την επαναστατική Ρωσία, ενώ πέθανε τρία χρόνια αργότερα, το 1920, στη Γαλλία. Η καρφίτσα και τα σκουλαρίκια της πωλούνται από μια ευρωπαϊκή πριγκιπική οικογένεια που τα αγόρασε σε δημοπρασία το 2009, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.
Latest News
Ιταλία: Πιλοτική εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας
Ξεκινά σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς στην Ιταλία
Πόσο ταιριάζουν οι δεξιοτήτες με την εργασία και την αγορά - Τι ζητούν οι εργοδότες
Αποκαλυπτική για την εργασία η έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου που αφορούσε και τις ανάγκες των εργοδοτών
Απατεώνες «μάδησαν» εκατοντάδες θαυμαστές των Oasis
Οι θαυμαστές των Oasis κατεβάλαν εκατοντάδες λίρες έκαστος για ανύπαρκτα εισιτήρια
Έρευνα της γαλλικής αστυνομίας στα γραφεία της LFP και του CVC Capital Partners
Οι αρχές στη Γαλλία ερευνούν καταγγελίες για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, δωροδοκία δημόσιου λειτουργού και σύγκρουση συμφερόντων
O Όμιλος AKTOR επεκτείνει την συνεργασία του με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός
O Όμιλος AKTOR συντόνισε τις μελέτες και την ανακατασκευή του γηπέδου
Πέθανε ο θρυλικός μουσικός και παραγωγός Κουίνσι Τζόουνς
Ο Κουίνσι Τζόουνς, ο άνθρωπος που είχε συνεργαστεί από τον Φρανκ Σινάτρα μέχρι τον Μάικλ Τζάκσον, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών.
Joris (Frigoglass) στον ΟΤ: «Ο κύκλος των περικοπών έκλεισε, η σκυτάλη στην ανάπτυξη»
Το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης αναλύει στον ΟΤ ο νέος CEO του ομίλου Frigoglass, Serge Joris – Πού μπαίνει ο πήχης των πωλήσεων – Με ποιες κατηγορίες «φλερτάρει»
VERGOS Auctions: 35 χρόνια δημοπρασίες - Το προφίλ του Έλληνα συλλέκτη
Στον ΟΤ μιλά ο managing director της VERGOS Auctions - Αποκαλύπτει τα «μυστικά» μίας δημοπρασίας, τη ελληνική αγορά και την τέχνη
Μια άγνωστη ιστορία για την Μέριλιν Μονρόε
«Είδα τις φωτογραφίες της Ντίτριχ. Εφόσον μπόρεσες να δημιουργήσεις αυτό το αποτέλεσμα με εκείνη, φαντάσου τι θα μπορούσες να κάνεις με μένα» φέρεται να είπε η Μέριλιν Μονρόε στην φωτογράφο.
Η Ελλάδα στην 43η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η Ελλάδα στην 43η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Σάρτζα.