![Berkshire Hathaway – Αύξηση κερδών αλλά και 149 δισ. σε μετρητά το τρίτο τρίμηνο για την εταιρεία του Μπάφετ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/Γουόρεν-Μπάφετ.jpg)
Διψήφια άνοδο στα λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η Berkshire Hathaway για το τρίτο τρίμηνο , καθώς ενισχύθηκε από την ανάκαμψη των σιδηροδρόμων, των εταιρειών κοινής ωφέλειας αλλά και ενέργειας, τομείς που επιστρέφουν σε πιο κανονικούς ρυθμούς μετά την πανδημία. Το πιο αξιοσημείωτο είναι, ότι η εταιρεία διακρατεί στο ταμείο της ρευστότητα που αγγίζει επίπεδα ρεκόρ, καθώς ο Γουόρεν Μπάφετ συνεχίζει να μην μπαίνει στο «παιχνίδι των εξαγορών».
Ο όμιλος ανακοίνωσε λειτουργικά έσοδα 6,47 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 18% σε σχέση με τα 5,48 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Η Berkshire είπε ότι οι μυριάδες επιχειρήσεις της έχουν ωφεληθεί από την οικονομική επαναλειτουργία καθώς η ζήτηση άρχισε να επιστρέφει στα προ πανδημίας επίπεδα. Τα λειτουργικά κέρδη από τον τομέα των σιδηροδρόμων, των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και της ενέργειας αυξήθηκαν 11% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 3,03 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η ρευστότητα της Berkshire έφτασε το ρεκόρ των 149,2 δισ. δολαρίων, από 144,1 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο. Ο Μπάφετ δεν έχει πραγματοποιήσει καμία σημαντική εξαγορά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αποτιμήσεις έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ και το περιβάλλον σύναψης συμφωνιών έγινε ανταγωνιστικό.
Το ποσό ρεκόρ των μετρητών βρίσκεται στα ταμεία της εταιρείας παρά τις επιθετικές εξαγορές των ιδίων μετοχών της Berkshire. Η εταιρεία επαναγόρασε 7,6 δισ. δολάρια ιδίων μετοχών το τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας το σύνολο του εννεαμήνου στα 20,2 δισ. δολάρια, ενώ το 2020 επαναγόρασε μετοχές της αξίας 24,7 δισ. δολαρίων !
Τα συνολικά κέρδη, που αντικατοπτρίζουν τις επενδύσεις σε μετοχές της Berkshire, μειώθηκαν στα 10,3 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση άνω του 60% σε ετήσια βάση. Η απόδοση από τις μετοχικές επενδύσεις της Berkshire ανήλθε συνολικά σε 3,8 δισ. δολάρια το περασμένο τρίμηνο, σε σύγκριση με κέρδος 24,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.
Ο Μπάφετ τόνισε ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να δίνουν μεγάλη έμφαση στις τριμηνιαίες αλλαγές στα επενδυτικά κέρδη ή ζημίες.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου