![ΟΑΕΔ – Νέο πρόγραμμα για 4.000 ανέργους – Οι δικαιούχοι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/04/oaed-1.jpg)
Εντός του μήνα αναμένεται να προκηρύξει ο ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα για 4.000 ανέργους ηλικίας 30 ετών και άνω με επιδότηση μισθού ως 75% και μισθό 933 ευρώ τον μήνα για 12 μήνες.
Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις περισσότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες.
Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα του ΟΑΕΔ – Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν μέσω του «Ελλάδα 2.0»
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά σε περιοχές υψηλής ανεργίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής, του Πειραιά και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Οι δικαιούχοι
1. Δικαιούχοι της Δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μηνός κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2.
Στις ανωτέρω κατηγορίες ανέργων κατά την υπόδειξή τους πρέπει να συντρέχουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
- Να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
- Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η δράση.
- Να είναι ηλικίας 30 ετών και άνω, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 31ο έτος και άνω κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
- Ως άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας για τον σκοπό της παρούσας δράσης ορίζονται όσοι έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους και διανύουν το 51ο έτος και άνω κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία ΚΠΑ2.
2. Δεν μπορούν να υποδειχθούν ως άνεργοι σε επιχειρήσεις:
α. Άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υπόδειξής τους στην επιχείρηση:
αα. Είχαν απασχοληθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε επιχειρήσεις που συνιστούν με την αιτούσα ενιαία επιχείρηση ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν, στον ίδιο ή σε άλλο χώρο, με το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας από τους ίδιους ή άλλους εργοδότες ή εταίρους.
ββ. Είχαν απασχοληθεί με την ίδια ή άλλη ειδικότητα στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα (κύρια ή/και δευτερεύουσα).
γγ. Είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση όπου ο εταίρος ή ο εργοδότης έχει ή είχε οποιαδήποτε μετοχική ή εταιρική σχέση με την υπαχθείσα επιχείρηση και
δδ. Είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση συζύγου ή σε συγγενή α΄ βαθμού εξ αίματος ή εξ αγχιστείας με τον εργοδότη.
Για τις ανωτέρω περιπτώσεις εκτός του ελέγχου που διενεργεί ο εργασιακός σύμβουλος, οι άνεργοι προσκομίζουν στην Υπηρεσία σχετική Υπεύθυνη Δήλωση κατά την υπόδειξή τους στην επιχείρηση.
β. Άτομα που προσελήφθησαν από την επιχείρηση μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
γ. Εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν αποκλειστικά, από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωϊνή (λήξη ωραρίου) και
δ. Άτομα τα οποία:
αα. Είναι μέλη σε συνεταιρισμούς (πλην των μελών- εργαζομένων των φορέων Κ.ΑΛ.Ο.),
ββ. Θα προσληφθούν στο πλαίσιο ένταξης της επιχείρησης σε οποιοδήποτε άλλο καθεστώς ενίσχυσης για την κάλυψη σχετικών συμβατικών της υποχρεώσεων (ενδεικτικά: επενδυτικό σχέδιο το οποίο επιχορηγεί το μισθολογικό ή/και μη μισθολογικό κόστος για τα άτομα αυτά).
γγ. Θα προσληφθούν από τους δικαιούχους εργοδότες, προκειμένου να διαθέσουν τις υπηρεσίες τους σε άλλον εργοδότη (δευτερογενής ή έμμεσος εργοδότης), και δδ. Δεν θα απασχοληθούν με συμβάσεις μισθωτής εξαρτημένης εργασίας σύμφωνα με την κείμενη εργατική νομοθεσία.
3. Οι δικαιούχοι άνεργοι δεν υποβάλλουν οι ίδιοι αίτηση, αλλά υποδεικνύονται με συστατικό σημείωμα από τον εργασιακό σύμβουλο της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) όπου ανήκει η έδρα ή το υποκατάστημα που θα απασχοληθούν.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![ΙΧ: Αυτόματο μπλόκο και 10χιλιαρα πρόστιμα σε αδρανή αυτοκίνητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/autokinita-600x375-1.jpg)
Αυτόματο μπλόκο και 10χιλιαρα πρόστιμα σε αδρανή αυτοκίνητα
Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη διασταύρωση και εκκαθάριση στα Μητρώα Οχημάτων - Ποια αυτοκίνητα μπαίνουν σε προσωρινή ή οριστική αδράνεια
![Αμυντικές δαπάνες: Αποκωδικοποιώντας την πρόταση Φον ντερ Λάιεν – Τι σημαίνει για την Ελλάδα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/2023-04-01T115534Z_1830865841_RC2K50A5YZWQ_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-AIR-DEFENCE-600x400.jpg)
Τι σημαίνει η εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από το έλλειμμα
Πως αντιδρούν πηγές του υπουργείου Οικονομίας στην πρόταση της Προέδρου της Κομισιόν – Τι ισχύει σήμερα
![Ακρίβεια: «Πρέσα» Θεοδωρικάκου για τις τιμές – «Η βιομηχανία τρώει τις σάρκες της» απαντά ο ΣΕΒΤ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/theodorikakos-600x399.jpg)
«Πρέσα» Θεοδωρικάκου για τις τιμές - «Η βιομηχανία τρώει τις σάρκες της» απαντά ο ΣΕΒΤ
Σε ποια προϊόντα έρχονται χαμηλές αυξήσεις και πού ζήτησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος καθόλου αυξήσεις – Το «οπλοστάσιο» της κυβέρνησης για την ακρίβεια
![ΣΒΕ – Thessaloniki Summit 2025: Τολμηρές αποφάσεις από την Ευρώπη πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/SVE_ThessalonikiSummit_WorldInFlux-600x319.jpg)
Thessaloniki Summit 2025: Τολμηρές αποφάσεις από την Ευρώπη πριν χαθεί πολύτιμος χρόνος
Η πρώτη ημέρα εργασιών του Thessaloniki Summit, που διοργανώνεται για 8η χρονιά από τον ΣΒΕ σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
![Θεοδωρικάκος: «Μειώστε τα κέρδη στα τρόφιμα» – Σύσταση σε βιομηχανία και λιανεμπόριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-31-600x394.jpg)
«Μειώστε τα κέρδη στα τρόφιμα» - Το μήνυμα Θεοδωρικάκου σε βιομηχανία και σούπερ μάρκετ
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με εκπροσώπους της αγορά με φόντο τις διεθνείς πληθωριστικές πιέσεις
![Υπερταμείο: Ολοκληρώθηκε η θητεία του αναπληρωτή CEO Στέφανου Γιουρέλη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Growthfund_BoD_CGC_DEPUTY_CEO-600x400.jpg)
Ολοκληρώθηκε η θητεία του αναπληρωτή CEO του Υπερταμείου Στέφανου Γιουρέλη
Για λόγους ομαλής μετάβασης ο Στέφανος Γιουρέλης θα παραμείνει ως Σύμβουλος της νέας Διοίκησης έως και την 31η Μαΐου 2025
![Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. τον Ιανουάριο – Στα 5,97 δισ. τα έσοδα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/PROIP.jpg)
Πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. τον Ιανουάριο - Πώς κινήθηκαν τα έσοδα
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για προϋπολογισμό
![Ecofin: Στις Βρυξέλλες ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/17-10-2023_EUROGROUP-ECOFIN-1-600x400.jpeg)
Στις Βρυξέλλες ο Χατζηδάκης για Eurogroup και Ecofin
O Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN στις Βρυξέλλες
![Αντλίες θερμότητας AUX: Ιδανική λύση για οικονομική και οικολογική θέρμανση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/lifestyle-με-αντλία_1-600x397.jpg)
Αντλίες θερμότητας AUX: Ιδανική λύση για οικονομική και οικολογική θέρμανση
Οι αντλίες θερμότητας έχουν χαμηλό λειτουργικό κόστος, ταχεία απόσβεση αρχικής επένδυσης, ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, επιλεξιμότητα για επιδότηση μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ»
![Επιδόματα: Από τις 15 Μαρτίου η καταβολή τους με προπληρωμένη κάρτα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/epidoma-800-eyro-1024x615-1-600x360.jpg)
Ποια επιδόματα εντάσσονται στην προπληρωμένη κάρτα – Σε εφαρμογή από τις 15 Μαρτίου
Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά στην Ελλάδα και σε χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για κάθε είδους αγορά προϊόντων ή υπηρεσιών