Δύο διαμαντένια βραχιόλια που ανήκαν στη Μαρία Αντουανέτα και ένα βραχιόλι με ρουμπίνι και διαμάντια που πρόσφερε ο σύζυγός της στη Δούκισσα του Ουίνδσορ την πρώτη επέτειο του γάμου τους θα βγουν σε δημοπρασία στη Γενεύη αύριο 9 Νοεμβρίου, από τον οίκος Christie’s.
Ένα μπλε βελούδινο κουτί που φέρει την ετικέτα “bracelets of Queen Marie Antoinette” περιέχει τα διπλά βραχιόλια, το καθένα από τα οποία αποτελείται από 112 διαμάντια σε τρεις σειρές και ένα μεγάλο κούμπωμα barrette.
Η αξία των βραχιολιών, ιδιοκτησίας μιας ευρωπαϊκής βασιλικής οικογένειας, αναμένεται να φτάσει τα 2-4 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε ο οίκος Christie’s.
«Το να βρίσκεις κοσμήματα με περισσότερα από 200 χρόνια γαλλικής βασιλικής ιστορίας είναι πραγματικά κάτι που θα παρακολουθούν συλλέκτες και παθιασμένοι άνθρωποι κοσμημάτων από όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Max Fawcett, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων Christie’s στη Γενεύη.
«Πόσο είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάποιος για κάτι από την τελευταία βασίλισσα της Γαλλίας; Έχουμε δει τα αποτελέσματα των πραγμάτων που πούλησε η Μαρία Αντουανέτα στο παρελθόν, ότι πραγματικά δεν υπάρχει όριο στο πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν και περιμένω πυροτεχνήματα την Τρίτη», πρόσθεσε.
Μιλώντας στο AFP, η Marie-Cécile Cisamolo, ειδικός κοσμημάτων στον Christie’s, επισημαίνει ότι η εκτίμηση «δεν περιλαμβάνει μόνο την εγγενή αξία των διαμαντιών, αλλά και τη δυνατότητα του αγοραστή να φορέσει κοσμήματα που φορούσε κάποτε η διάσημη βασίλισσα».
Η βασίλισσα πλήρωσε τα βραχιόλια με πολύτιμους λίθους από τη συλλογή της και κεφάλαια που προμήθευσε ο σύζυγός της, Λουδοβίκος XVI . Το 1791, καθώς η Γαλλική Επανάσταση απειλούσε να ανατρέψει τη μοναρχία, η Μαρία Αντουανέτα έστειλε τα κοσμήματα-κλεισμένα σε ξύλινο κιβώτιο-στον πρώην πρέσβη της Αυστρίας στη Γαλλία, τον Κόμη Μέρσι-Αρτζέντο , για φύλαξη.
Τα κομμάτια είναι ακόμη πιο πολύτιμα επειδή δεν άλλαξαν με την πάροδο του χρόνου. Φαίνεται να είναι στην ίδια κατάσταση με όταν τα αγόρασε η βασίλισσα.
Latest News
«Putin», μία ταινία με πρωταγωνιστή τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν έρχεται στον κινηματογράφο – όχι φυσικά ο ίδιος, αλλά μία εκδοχή του που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης σε μια ταινία που θα συζητηθεί.
Ποιος σκότωσε το ρέιβ - Η παγκόσμια παρακμή του κλάμπινγκ
Από το Βερολίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη, το κλάμπινγκ στις πρωτεύουσες των πάρτι του κόσμου τελειώνει νωρίτερα
Charlie Hebdo: «Παραμένουμε απτόητοι»
Δέκα χρόνια μετά την φονική τρομοκρατική επίθεση εναντίον του, το γαλλικό σατιρικό περιοδικό διοργάνωσε διαγωνισμό γελοιογραφίας. Το θέμα της: ο Θεός και η χριστιανική θρησκεία.
«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη
Η Ελλάδα μετά την βαριά κρίση του 2010-2014, που συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι το 2017 και τυπικά μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πέρασε όπως όλος ο κόσμος, τον Covid-19 και την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό.
Η τελετή απονομής και οι νικητές στις Χρυσές Σφαίρες
Στο «Emilia Pérez» του γάλλου σκηνοθέτη Ζακ Οντιάρ, το οποίο απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο φεστιβάλ των Καννών, απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας
Έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Τσαρλς Ντίκενς – Σπάνια αντικείμενα
Μια έκθεση με σπάνια αντικείμενα που αξίζει να επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο Λονδίνο
Πέθανε ο ηθοποιός των «Star Wars» Άνγκους ΜακΊνες
Ο ηθοποιός Άνγκους ΜακΊνες πέθανε σε ηλικία 77 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε με μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook η οικογένειά του.
Μαργαρίτης Σχοινάς: «Να επιστρέψουν τα Ελγίνεια»
Μιλώντας στη βρετανική Telegraph ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ζητεί να επιστραφούν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
Οι «δίδυμες» πόλεις Νόβα Γκόριτσα και Γκορίτσια
Για πρώτη φορά, ένα διασυνοριακό ζευγάρι πόλεων γίνεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα, με αέρα από κεντροευρωπαϊκό μπαρόκ και σοσιαλιστική ουτοπία.
Οι 10 σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις εντός του 2024
Οι ανακαλύψεις αλλάζουν την Ιστορία, αποκαλύπτουν άγνωστα κεφάλαιά της και θέτουν νέα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.