Η Γουάνγκ Γιαπίνγκ έγραψε ιστορία το βράδυ της Κυριακής, καθώς έγινε η πρώτη Κινέζα αστροναύτισσα που πραγματοποίησε διαστημικό περίπατο, μαζί με έναν συνάδελφο της, έξω από τον υπό συναρμολόγηση νέο διαστημικό σταθμό Τιανγκόνγκ της Κίνας.

Οι δύο αστροναύτες του τριμελούς πληρώματος του σκάφους Shenzhou-13, το οποίο έχει προσδεθεί στον υπό κατασκευή σταθμό Tiangong, ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα διαστημικό περίπατο διάρκειας 6,5 ωρών, σύμφωνα με το CNN και το Space.com. Είναι η πρώτη φορά που οι Κινέζοι αστροναύτες βγήκαν από το σκάφος τους από τις 16 Οκτωβρίου, όταν είχαν φθάσει στον σταθμό.

Διαβάστε επίσης: Blue Origin: Έχασε την αγωγή κατά της NASA για το συμβόλαιο που είχε κερδίσει η SpaceX

Η Γουάνγκ είναι η δεύτερη Κινέζα στο διάστημα, μετά την Λιού Γιανγκ, την πρώτη γυναίκα που είχε συμμετάσχει στην αποστολή Shenzhou-9 το 2012. Η Γουάνγκ είχε βρεθεί στο διάστημα για πρώτη φορά το 2013 με την αποστολή Shenzhou-10, αλλά τότε δεν είχε κάνει διαστημικό περίπατο.

Συνολικά, μόνο 15 γυναίκες – οι περισσότερες Αμερικανίδες της NASA – έχουν «περπατήσει» στο διάστημα από τότε που έκανε την αρχή η σοβιετική κοσμοναύτισσα Σβετλάνα Σαβίτσκαγια το 1984. Ο πρώτος Κινέζος αστροναύτης που έκανε διαστημικό περίπατο, ήταν ο Zhai Zhigang με την αποστολή Shenzhou-7 το 2008, ο οποίος σήμερα είναι κυβερνήτης του Shenzhou-13 και αυτός που συνόδευσε την Γουάνγκ στον πρώτο της διαστημικό περίπατο.

Το πλήρωμα του Shenzhou-13 θα πραγματοποιήσει δύο ακόμη διαστημικούς περιπάτους κατά την εξάμηνη παραμονή του στον κινεζικό σταθμό, μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλη προηγούμενη κινεζική επανδρωμένη αποστολή. Ο σταθμός αναμένεται να είναι πλήρως επανδρωμένος και λειτουργικός έως τον Δεκέμβριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες