Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης “US News” κατέταξε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στη 218η θέση, διακρίνοντάς το ως το μοναδικό Ελληνικό Πανεπιστήμιο ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως, στο επιστημονικό πεδίο «Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων» (Economics and Business) για το 2022.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΟΠΑ είχε ιδιαίτερα υψηλή επίδοση στα κριτήρια σχετικά με το «ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της χώρας», όπου κατέλαβε την 21η θέση παγκοσμίως, καθώς και το «ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες», όπου κατέλαβε την 40η θέση παγκοσμίως για το 2022.
H US News συλλέγει δεδομένα από την βιβλιογραφική βάση της “Web of Science” και για την εν λόγω κατάταξη τα κριτήρια αξιολόγησης είναι: η ερευνητική φήμη του Πανεπιστημίου στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει, ο αριθμός των δημοσιεύσεων, ο αριθμός και η απήχηση των αναφορών (citations), ο αριθμός και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 1% με τις περισσότερες αναφορές, ο αριθμός και το ποσοστό των δημοσιεύσεων που βρίσκονται στο top 10% με τις περισσότερες αναφορές, καθώς και το ποσοστό των δημοσιεύσεων από διεθνείς συνεργασίες.
Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής Βασίλειος Βασδέκης δήλωσε: «Σε αυτές τις αξιολογήσεις αποτιμάται η υψηλή ποιότητα του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου που προσφέρεται από την ακαδημαϊκή κοινότητα του ΟΠΑ και συγχρόνως αποτυπώνονται οι επίμονες προσπάθειες που καταβάλλονται διαρκώς από κάθε μέλος της για την επίτευξη της στρατηγικής επιδίωξης του Ιδρύματος για Αριστεία και Εξωστρέφεια».
Latest News
Σπύρος Μπλαβούκος: Ο «πρόεδρος της Ευρώπης» και η εξωτερική πολιτική
Ο Σπύρος Μπλαβούκος, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
Η δύσκολη πρόκληση της ΕΚΤ στην πολιτική μείωσης των επιτοκίων
Η ΕΚΤ καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στη στήριξη της οικονομίας και στη διατήρηση σταθερού πληθωρισμού
Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974
Πού βλέπουν 28 οίκοι το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό το 2025 και 2026
Σύμφωνα με τη Focus Economics o ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ προβλέπεται το 2025 να κυμανθεί κοντά στην πρόβλεψη του 2024