Με μικρές απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, τηρώντας επί της ουσίας στάση αναμονής των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ ενδοσυνεδριακά «επισκέφτηκαν» και τα ιστορικά υψηλά τους.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,3%, με τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων να ενισχύεται κατά 1,2%, ενώ εκείνος των ασφαλειών υποχώρησε κατά 0,5%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,36% στις 7.274 μονάδες, ο DAX υποχώρησε κατά 0,04% στις 16.040 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,06% στις 7.043 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα η μετοχή της Primark, ιδιοκτήτρια της AB Foods, ενισχύθηκε κατά 7,5% μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα γ’ 3μηνου που ανακοίνωσε, ενώ η Ambu σημείωσε άλμα 8%, ξεχωρίζοντας στον Stoxx 600. Στον αντίποδα, η υποβάθμιση της Match από την JPMorgan, την έφερε στο -4,6%.

Στα μάκρο της ημέρας, απρόσμενη άνοδο κατέγραψε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο ZEW, με τον σχετικό δείκτη να αυξάνεται στις 31,7 μονάδες από 22,3 τον Οκτώβριο. Σε δημοσκόπηση του Reuters οι αναλυτές ανέμεναν πτώση του δείκτη στις 20 μονάδες. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 12,5 μονάδες, από 21,6 προηγουμένως, έναντι εκτίμησης για 18 μονάδες, γεγονός που αποτυπώνει τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις.

Στο επίκεντρο επίσης βρίσκεται και η πορεία της πανδημίας στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς συνολικός αριθμός νέων καθημερινών κρουσμάτων Covid έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αριθμοί έχουν αυξηθεί και στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες, αν και ο αριθμός των θανάτων είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. Είναι επομένως αναμενόμενο οι αγορές να τηρούν κάποια στάση αναμονής, λόγω του τρέχοντος κύματος της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Ethereum: Πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ
Kρυπτονομίσματα |

«Πράσινο φως» στο Ethereum από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ - Τι σηματοδοτεί

Το Ether είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα της αλυσίδας μπλοκ ethereum και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά το bitcoin με κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 415 δισ. δολάρια