Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών κινούνται σήμερα Τρίτη οι τιμές του χρυσού, υποστηριζόμενες από το χαμηλότερο δολάριο και τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Οι επενδυτές τελούν εν αναμονή των βασικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, προκειμένου να λάβουν περισσότερα στοιχεία για την επόμενη κίνηση της Federal Reserve αναφορικά με τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ ανήλθε στα 1.824,21 $ ανά ουγγιά,  και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 1.825,30 δολάρια.

Το υποτονικό δολάριο και οι χαμηλότερες αποδόσεις αναφοράς του 10ετούς Δημοσίου διατήρησαν ανέπαφη την απήχηση του χρυσού.

Ένα ασθενέστερο δολάριο μειώνει το κόστος του χρυσού για τους αγοραστές που κατέχουν άλλα νομίσματα, ενώ οι χαμηλότερες αποδόσεις μειώνουν το κόστος του πολύτιμου μετάλλου.

«Μια άνοδος κοντά 1.825 δολάρια θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα τεχνικό μοτίβο που θα μπορούσε να επαναφέρει τον χρυσό στη ζώνη των 2.000 δολαρίων», δήλωσε ο Jeffrey Halley, ανώτερος αναλυτής αγοράς στον OANDA.

«Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από τη διόρθωση της καθοδικής πλευράς του δολαρίου που θα συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και την αφήγηση ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια χαμηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να παραμείνουν ανέπαφα».

Η προσοχή εστιάζεται πλέον στα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Τετάρτης που θα μπορούσαν να δοκιμάσουν τη στάση της Fed για αυξήσεις επιτοκίων, καθώς η στενότητα στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με ζητήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού θα μπορούσε να οδηγήσει σε άλλη μια υψηλή μέτρηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές