
Ένα ακόμη λίαν κερδοφόρο τρίμηνο ανακοίνωσε η γερμανική BioNTech, καθώς η ζήτηση για εμβόλια κατά του κορωνοϊού καλά κρατεί γεμίζοντας τα ταμεία της πάλαι ποτέ άγνωστης βιοτεχνολογικής εταιρείας.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 3,2 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα τα κέρδη της για το σύνολο των πρώτων εννέα μηνών του έτους να διαμορφωθούν στα 7,1 δισ. δολάρια. Για το ίδιο διάστημα, το 2020, η εταιρεία εμφάνιζε ζημιές ύψους 351 εκατ. δολαρίων.
Σημαντικό στοιχείο είναι, επίσης, πως τα μετρητά που έχει στα χέρια της υπολογίζονται στα 2,39 εκατ. δολάρια, χρήματα που η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει σε νέες έρευνες κυρίως για θεραπείες κατά του καρκίνου.
Με την πανδημία να μην καταλαγιάζει, κρατώντας ζωντανή τη ζήτηση για εμβόλια και ενισχυτικές δόσεις, η BioNTech αναθεώρησε εκ νέου ανοδικά τις προβλέψεις της για το σύνολο της χρονιάς εκτιμώντας πως τα έσοδα της θα φτάσουν τελικά τα 17 δισ. ευρώ, ήτοι ένα δισ. παραπάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη της.
Η αναθεώρηση αυτή έρχεται σε συνέχεια νέων παραγγελιών για εμβόλια που φτάνουν πλέον τις 2,5 δισ. δόσεις! Μόνο το τελευταίο τρίμηνο η εταιρεία υπέγραψε συμβόλαια για επιπλέον 300 εκατ. δόσεις.
Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική Pfizer, η συνέταιρος της BioNTech, ανακοίνωσε πως «βλέπει» τις πωλήσεις της από το εμβόλιο στα 36 δισ. δολάρια για το 2021, αλλά και πως για το 2022 εκτιμά πως οι πωλήσεις της θα κυμανθούν πάνω από τα 29 δισ. δολάρια.
Οι δύο εταιρείες έχουν διαμηνύσει πως τα κλινικά στοιχεία δεν αιτιολογούν μέχρι τώρα την ανάγκη ενός νέου εμβολίου, καθώς το υπάρχον σκεύασμα φαίνεται να καλύπτει τις μέχρι τώρα γνωστές μεταλλάξεις, ωστόσο δεν έχουν σταματήσει την έρευνα για τροποποιήσεις σε περίπτωση που προκύψει μια τέτοια ανάγκη μελλοντικά.


Latest News

Εμπορικό πλεόνασμα 89,3 δισ. κατέγραψε η ΕΕ στα αυτοκίνητα το 2024
ΗΠΑ και Βρετανία ήταν οι κορυφαίοι εξαγωγικοί προορισμοί των αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν εντός της ΕΕ το 2024

Το μοιραίο λάθος που στοίχισε το «κεφάλι» του CEO στην αλυσίδα fast fashion Primark
Η αλυσίδα fast fashion Primark έχει πάνω από 450 καταστήματα σε 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες
![Πληθωρισμός: Στο 3,1% διαμορφώθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο – Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/inflation-600x352.png)
Άνοδος στο 3,1% για τον πληθωρισμό στην Ελλάδα - Στο 2,2% στην ευρωζώνη [γραφήματα]
Πληθωρισμός: Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat - Η μεγαλύτερη άνοδος σε μηνιαίο επίπεδο (+1,8%) - Τι λένε πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων

Αίτηση πτώχευση κατέθεσε η θρυλική αλυσίδα Hooters - Η λύση που αναζητά
Στην αίτησή της Hooters για πτώχευση ανέφερονται περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 έως 100 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις στο ίδιο εύρος
![Δασμοί Τραμπ: Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν το χειρότερο τρίμηνο από το 2022 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «βυθίζουν» τις αμερικάνικες μετοχές [γράφημα]
Καθώς οι τράπεζες της Wall Street και οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Τραμπ προς τους εμπορικούς εταίρους θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη

Κοιτάει μπροστά αλλά δεν ξεχνά το παρελθόν - Η ανατροπή της Gap και το μυστικό για έσοδα
«Μόνο εάν οι μάρκες είναι επίκαιρες, μπορούν να προχωρήσουν σε πωλήσεις», υπογράμμισεο CEO της Gap - Η παρουσία της στην ελληνική αγορά μέχρι το 2028

Οι Big Tobacco πολιορκούν τον Τραμπ - Τι ζητούν για τους κινέζους ανταγωνιστές τους
Οι μεγάλες εταιρείες καπνού και ατμικών ειδών - Big Tobacco- θέλουν η διαδικασία έγκρισης του FDA να είναι ταχύτερη και σαφέστερη

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα

Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν συστηματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Η Ουάσιγκτον χρωστά τις εισφορές της για το 2024 και το 2025 στο διεθνή οργανισμό