Με 22 εναλλαγές προσήμου και μειωμένο εύρος διακύμανσης, ο ΓΔ παρέμεινε λίγο έως πολύ στην περιοχή του αμετάβλητου, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών να ασχολούνται ακόμα με την πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση της ΔΕΗ, εν μέσω ΑΜΚ της.
Και με δεδομένο ότι από τα 78 εκατ. ευρώ που συναλλάχθηκαν, το 40 % αφορούσε στη μετοχή αυτή, είναι προφανές ότι η συνέχεια θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, αναγνωρίζοντας ότι ήδη διαπραγματεύεται με 21% premium (!) σε σχέση με την τιμή διάθεσης των 9 ευρώ.
Έτσι, ο Δείκτης παρέμεινε στην περιοχή των 920 μονάδων εντός του βραχυπρόθεσμου ανοδικού momentum, με το άνω όριο να φαίνεται στις 926-928. Η στήριξη στην πιθανή περίπτωση πισωγυρίσματος είναι αρχικά οι 913, όπου θα αναζητήσουμε ευκαιρίες για επιθετικές τοποθετήσεις, κυρίως στις μετοχές που «τρέχουν» αυτό το διάστημα, όπως οι αυτές των ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, του ομίλου ΓΕΚ, της πληροφορικής και φυσικά της ΔΕΗ. Τέλος, προσοχή χρειάζεται η μετοχή της ΕΛΧΑ, που ενδέχεται να τραβήξει τα βλέμματα αφενός λόγω της 7ετούς ομολογιακής έκδοσης ύψους 250 εκατ., αφετέρου χάρη στο νέο επενδυτικό πλάνο 100 εκατ. , που θα οδηγήσει την παραγωγή της εταιρείας σε 500 χιλ. τόνους.
Ο μεσοπρόθεσμος στόχος στον Γενικό Δείκτη παραμένει το επίπεδο των 960 μονάδων, που οριοθετεί και το άνω όριο του πολύμηνου ατασικού σχηματισμού, ενώ ίσως σήμερα βγουν κάποιες μέτριες ρευστοποιήσεις, απόρροια της διορθωτικής κίνησης στις ΗΠΑ, που ..έχασε το σερί των 8 συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων, έχοντας ήδη 16 τέτοιες στις τελευταίες 20.