Με το αγοραστικό σήμα να βρίσκεται στα 139 δολάρια, η -ούτως ή άλλως- επιθετική μετοχή της AMD (NASDAQ:AMD), μοιάζει ασταμάτητη μετά και την ιστορικής σημασίας συμφωνία με τη Μeta, ακριβώς πάνω στο σταυροδρόμι της μεταμόρφωσής της.

Ο στόχος τοποθετείται στα 181 μέχρι το τέλος του έτους, με τους αναλυτές να δίνουν νέο σημείο ισορροπίας τα 225 δολάρια για το 2021, και ανάλογα βεβαίως τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2022, όπου θα αρχίσει να εμφανίζεται καθαρά η επιτυχία (ή όχι) της συμφωνίας.

Στην καλή εικόνα της μετοχής στο ταμπλό της Νέας Υόρκης συνεπικουρούν τα εξαιρετικά χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, τα οποία για το γ’ τρίμηνο του έτους σημείωσαν περαιτέρω ενίσχυση.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρίας σημείωσαν μεταβολή +54% σε ετήσια βάση και βρέθηκαν στα 4,3 δισ. $, γεγονός που μεταφράστηκε σε άνοδο 173% των κερδών, με εκείνα να αγγίζουν τα 923 εκ. $.

Θετική μεταβολή της τάξεως του +111% έχει σημειώσει το λειτουργικό κέρδος της εταιρίας, το οποίο βρέθηκε στα 948 εκ. $, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση, +188%, έχουν κινηθεί οι ελεύθερες ταμειακές ροές σκαρφαλώνοντας στα 764 εκ.

Τέλος, σημαντική για την πορεία των κερδών της εταιρίας φαίνεται να είναι η συμφωνία της με τη Meta (πρώην Facebook), σύμφωνα με την οποία η AMD θα προμηθεύει τον τεχνολογικό κολοσσό με τσιπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News