Κέρδη για έξι συνεχόμενες βδομάδες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές , καθώς έκλεισαν με θετικό πρόσημο την Παρασκευή, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα από τον όμιλο, στον οποίο ανήκει η Cartier, Richemont ολοκλήρωσαν μια ισχυρή σεζόν κερδών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 ενισχύθηκε κατά 0,3 στις 486,75 μονάδες, σκαρφαλώνοντας σε νέα επίπεδα ρεκόρ, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας ο ο δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,7%. Σε επίπεδο κλάδων τη μεγαλύτερη άνοδο, 1,9% κατέγραψε ο κλάδος των οικιακών αγαθών, ενώ την χειρότερη επίδοση σημείωσε ο κλάδος ενέργειας με πτώση 0,8%.

Με απώλειες της τάξης του 0,49% έκλεισε ο FTSE100 στο Λονδίνο στις 7.347,91 μονάδες. Θετικό πρόσημο για Φρανκφούρτη και Παρίσι, με τον DAX να ενισχύεται κατά 0,07% στις 16.094,07 μονάδες και τον CAC να κλείνει στις 7.091,4 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 0,45%.

Τα εταιρικά κέρδη ήταν επίσης βασικός μοχλός ανόδου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, και συνεχίστηκε την Παρασκευή με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εταιρειών όπως AstraZeneca, Richemont, Deutsche Wohnen και Deutsche Telekom.

Οι μετοχές της Richemont σημείωσαν άνοδο 10,8%, καθώς ο ελβετικός όμιλος ειδών πολυτελείας δημοσίευσε ισχυρά κέρδη ενώ δημσιοποίησε διαπραγματεύσεις με τον διαδικτυακό λιανοπωλητή μόδας Farfetch σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το ζημιογόνο Yoox-Net-a-Porter (YNAP) σε μια ουδέτερη βιομηχανική πλατφόρμα.

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, οι μετοχές της AstraZeneca υποχώρησαν 6,9%, καθώς τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής, σημειώνοντας πτώση 0,2% σε μηνιαία βάση και  ετήσια αύξηση της τάξης του 5,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές