Mε κέρδη έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή, με τις κορυφαίες επιδόσεις μετοχών να οδηγούν σε άνοδο τους βασικούς δείκτες, καθώς οι επενδυτές άφησαν στην άκρη το φόβο για τις πληθωριστικές πιέσεις. Παρά το ράλι των σημερινών αποδόσεων, είναι η πρώτη εβδομάδα σε διάστημα έξι που έκλεισε με απώλειες, λόγω πληθωρισμού.

Ο βιομηχανικός  Dow Jones ενισχύθηκε περίπου 179,08 μονάδες, ή 0,5% και έκλεισε στις 36.100,31 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε περίπου 0,7%, στις 4.682,85 και ο Nasdaq  σημείωσε άνοδο 1%,στις 15.860,96 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν την εβδομάδα χαμηλότερα μετά τα καυτά νέα για τον πληθωρισμό. Ο Dow υποχώρησε σε επίπεδο εβδομάδας περίπου 0,6%, ο S&P 500 0,3% και ο Nasdaq  περίπου 0,7%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος είναι ένα καλάθι προϊόντων που περιλαμβάνει από τη βενζίνη και την υγειονομική περίθαλψη μέχρι τα είδη παντοπωλείου και τα ενοίκια, αυξήθηκε κατά 6,2% τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι εκτίμησης  του Dow Jones 5,9%. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,9% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,6%.

Η μετοχή της εταρείας Johnson & Johnson, που μετέχει στη σύνθεση του Dow,  σημείωσε αύξηση πάνω  από 1,2 %.Η εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, σχεδιάζει να διαχωρίσει το τμήμα υγείας για καταναλωτές που πουλά στη λιανική αγορά προϊόντα όπως τσιρότα και πούδρες για μωρά, από την επιχείρηση φαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικών συσκευών, γεγονός που θα σηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη ανατροπή στην 135χρονη ιστορία της.

Οι τεχνολογικές εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης έδωσαν θετικό τόνο στην αγορά . Η μετοχή της  Meta-μητρική του Facebook έκανε ράλι, με άνοδο πάνω από 4%. Η Apple, η Microsoft και η Amazon έκλεισαν με κέρδη πάνω  1%.

Εν τω μεταξύ νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι παραιτήσεις εργαζομένων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, ενώ οι ανοιχτές θέσεις εργασίας παρέμειναν πάνω από τα προ πανδημίας επίπεδα, σημάδι πως οι επιχειρήσεις πρέπει να αυξήσουν τους μισθούς για να προσελκύσουν τους εργαζόμενους.

Βουτιά, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, σημείωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου Μίτσιγκαν, ο οποίος μειώθηκε στο 66,8 στην προκαταρκτική μέτρηση του Νοεμβρίου, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2011, και πολύ πιο κάτω από την τελική καταμέτρηση  στις 71,7 μονάδες για το μήνα Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street