Η μετοχή της Google (NASDAQ:GOOG) παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, και η πρόσφατη διόρθωση ενεργοποιεί τη στήριξη των 2.836 δολαρίων ως επιθετικό αγοραστικό σήμα για την ανοδική συνέχιση προς την περιοχή των 3.090.

Το στοπ στην αγοραστική θέση βρίσκεται κάτω από 2.620 σε ημερήσιο κλείσιμο.

Επιπλέον ώθηση στην τιμή της μετοχής του τεχνολογικού γίγαντα δίνουν τα ισχυρά του θεμελιώδη μεγέθη, τα οποία συνεχώς ενισχύονται.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της Google για το γ’ τρίμηνο του έτους σημείωσαν μεταβολή +41% σε ετήσια βάση και άγγιξαν τα 65,1 δισ. $, ενώ αντίστοιχα θετική μεταβολή της τάξεως του 68% σημειώθηκε στα καθαρά κέρδη, τα οποία κατάφεραν να φτάσουν στα 19 δισ.

Σε αυτή τη μεταβολή, συνέβαλε η αύξηση του λειτουργικού κέρδους κατά 87% στα 21 δισ., ενώ το λειτουργικό περιθώριο αγγίζει το 32%.

Χωρίς αίσιο τέλος έληξε χθες η δίκη της Google, καθώς το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την έφεση της εταιρίας και επικύρωσε το πρόστιμο των 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο είχε αρχικά επιβληθεί το 2017.

Το πρόστιμο αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ στην ιστορία.

Σύμφωνα με την κατηγορία, μέσω της αναζήτησης google η εταιρία προωθεί τα δικά της προϊόντα, χειραγωγώντας έτσι τους καταναλωτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News