Σε μικρή υποβάθμιση της εκτίμησης της για τα μακροπρόθεσμα επίπεδα της ζήτησης αεροσκαφών διεθνώς προχώρησε σήμερα η Airbus, εν όψει της πρεμιέρας του Dubai Airshow.

Συγκεκριμένα, ο ευρωπαϊκός κολοσσός της αεροναυπηγικής υποστήριξε πως ο συνολικός όγκος των αεροσκαφών που θα παραδοθούν μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια θα διαμορφωθεί στα 39.020, ήτοι δηλαδή μόλις λίγο πιο κάτω από τα 39.213 που είχε υπολογίσει σε έκθεση του πριν δύο χρόνια, ήτοι πριν την έναρξη της πανδημίας.

Το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο έχει να κάνει με την πτωτική αναθεώρηση της ζήτησης για μεγάλα αεροσκάφη, κατά 3,1%, γεγονός που συνδέεται με την πτώση στα μεγάλα ταξίδια, μετά τις νέες συνήθειες που έφερε η πανδημία, αλλά και την πράσινη στροφή πολλών πολιτών. Συγκριτικά η πρόβλεψη για τη ζήτηση μικρών αεροσκαφών παρέμεινε αμετάβλητη στα 29.690 αεροπλάνα.

Πάντως, οι απόψεις της Airbus συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τις αντίστοιχες μακροπρόθεσμες προβλέψεις που εξέδωσε η αμερικανική Boing, τον Σεπτέμβριο. Αναλόγως ο αμερικανικός γίγαντας μείωσε τις προβλεπόμενες παραδόσεις αεροσκαφών, σε φάσμα εικοσαετίας, κατά 1% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του 2019.

Επίσης η Airbus προχώρησε και σε πτωτική αναθεώρηση των προβλέψεων της για τη φετινή ταξιδιωτική κίνηση, υπολογίζοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 3,9% σε ετήσια βάση από το 4,3% προ της πανδημίας.

Μεταξύ των επιμέρους αγορών τις μεγαλύτερες δυνατότητες παρουσιάζει η ταξιδιωτική κίνηση στην Ασία και κυρίως στο εσωτερικό της Κίνας που εξελίσσεται σε μια από τις κυριότερες αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Reuters Αποκλειστικό: Πιέσεις ΕΚΤ προς Raiffeisen και UniCredit για τη δημιουργία αποθεματικού για τη Ρωσία
Διεθνή |

Reuters Αποκλειστικό: Πιέσεις ΕΚΤ προς Raiffeisen και UniCredit για τη δημιουργία αποθεματικού για τη Ρωσία

Η ΕΚΤ επιδιώκει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι δύο τράπεζες από τη λειτουργία τους σε μια χώρα στην οποία δεν έχουν πλέον αποτελεσματικό έλεγχο των δραστηριοτήτων του