Τριπλό ανάχωμα στο «τσουνάμι» των αυξήσεων στην ενέργεια, επιχειρεί να ορθώσει η κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε, υπερδιπλασιάζεται η μηνιαία επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, αναστέλλεται για πέντε μήνες η πληρωμή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για τις επιχειρήσεις , ενώ «παγώνουν» για ένα δίμηνο τα τέλη χρήσης του δικτύου φωταερίου.

Για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος υπερδιπλασιάζεται η επιδότηση στα 39 ευρώ ανά μήνα, ενώ αυξάνεται περαιτέρω για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης: Επιδότηση λογαριασμών ρεύματος: Πώς ψαλιδίζονται οι μηνιαίες αυξήσεις των 50 ευρώ – Παραδείγματα

«Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου η επιδότηση αυξάνεται στα 45 ευρώ ανά μήνα για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Για παράδειγμα έτσι εάν νοικοκυριό με κατανάλωση 300kwh όταν τον Αύγουστο θα πλήρωνε 66 ευρώ ,τον Νοέμβριο θα έπρεπε να πληρώσει χωρίς την επιδότηση 110 ευρώ, μετά και την επιδότηση ο καταναλώτης θα δει μια αύξηση περίπου 5 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις αναστέλλεται για πέντε μήνες, από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022, η πληρωμή υπηρεσιών κοινής ωφελείας. «Για επιχειρήσεις με τα εξής χαρακτηριστικά κατανάλωσης: βιομηχανικές χρήσεις χαμηλής τάσης, βιομηχανικές χρήσεις μέσης τάσης, λοιπές χρήσεις μέσης τάσης» σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Έτσι μια επιχείρηση που λειτουργεί με μεσαία τάση θα γλιτώσει 17,90 ευρώ ανα 1.000 κιλοβατώρες.

Επιπλέον επιδότηση προβλέπεται για το φυσικό αέριο καθώς ένα νοικοκυριό δε θα πληρώσει για δύο μήνες τέλη χρήσης δικτύου. Αυτό σημαίνει πως ένα νοικοκυριό θα δει τον λογαριασμό του να μειώνεται από 20 έως 40 ευρώ τον μήνα ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται.

Η επιστολή του ΥΠΕΝ προς τους προμηθευτές

Επιστολή προς τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με θέμα την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος απέστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Όπως αναφέρεται, λόγω της διατήρησης των υψηλών τιμών στη χονδρεμπορική αγορά, κρίνεται σκόπιμο να επικαιροποιηθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη εφαρμογή της επιδότησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επιστολή, δικαιούχοι της επιδότησης είναι όλοι οι καταναλωτές που συνδέονται στη χαμηλή τάση, συμπεριλαμβανομένων των δικαιούχων ειδικών τιμολογίων (ΚΟΤ, ΤΥΑ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Μπλακ άουτ το Πάσχα: Σήμανε συναγερμό ο ΑΔΜΗΕ στους ηλεκτροπαραγωγούς φωτοβολταϊκών – Ζητά περικοπές
Ενέργεια |

«Βγάλτε τα φωτοβολταϊκά από την πρίζα…» - Ο συναγερμός ΑΔΜΗΕ για πιθανό μπλακ αουτ το Πάσχα

Σε ετοιμότητα θέτει από τις 18 έως τις 21 Απριλίου ο ΑΔΜΗΕ τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών για να βγάλουν εκτός λειτουργίας τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ώστε να αποφευχθεί μπλακ άουτ το Πάσχα

Παπασταύρου: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον
Ενέργεια |

Παπασταύρου για Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό: Παρακαταθήκη για το μέλλον

Ο ΥΠΕΝ Σταύρος Παπασταύρου είπε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά έναν χάρτη που θέτει ξεκάθαρους και ρεαλιστικούς κανόνες

Βενζινοπώλες: «Ήρθε η στιγμή για την κατάργηση του πλαφόν στα καύσιμα»
Ενέργεια |

«Ήρθε η στιγμή για την κατάργηση του πλαφόν στα καύσιμα» - Τι ζητούν οι βενζινοπώλες

Τέλη Απριλίου εκπνέει η εξάμηνη παράταση του μέτρου για το πλαφόν - Έκρηξη παραβατικότητας στα καύσιμα καταγγέλουν οι βενζινοπώλες - Τι ζητούν από το υπουργείο Ανάπτυξης