Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι επενδυτές στις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται γύρω από τα επίπεδα του κλεισιματος της Παρασκευής, με τις τράπεζες να υποχωρούν 1% ενώ οι μετοχές τεχνολογίας σημειώνουν άνοδο 0,4%.

Οι παγκόσμιες αγορές  επηρεάζονται από τις εκθέσεις εταιρικών κερδών κατά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας μεγάλων οικονομιών, τα οποία θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην χάραξη πολιτικής για τις κεντρικές τράπεζες.

Η εικόνα των ασιατικών αγορών ήταν μεικτή κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας να υστερούν παρά τα θετικότερα -σε σχέση με το αναμενόμενο- στοιχεία για την κινέζικη οικονομία.

Την ίδια ώρα, ο S&P 500 διέκοψε ένα σερί κερδών πέντε εβδομάδων την Παρασκευή.

Πίσω στην Ευρώπη, η ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου τη Δευτέρα, καθώς η σεζόν κερδών τελειώνει.

Η Airbus, μέσα  στο Σαββατοκύριακο «κατέβασε» την πρόβλεψή της για ζήτηση εμπορικών αεροπλάνων για την επόμενη 20ετία κατά 0,5% σε σύγκριση με τις προβλέψεις πριν από την πανδημία, ενώ αύξησε τις προοπτικές της για τους μεταφορείς εμπορευμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές