Ανοδικά κινούνται Dow Jones και S&P στη Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, μετά τις ρευστοποιήσεις της Παρασκευής, που έσπασαν ένα σερί κερδών πέντε εβδομάδων.

Ο Dow Jones Industrial Average κέρδισε 92 μονάδες ή 0,2%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,1%.

Ωστόσο, ο τεχνολογικός Nasdaq, αν και άνοιξε σε θετικό έδαφος, γρήγορα περιόρισε τα κέρδη του και γύρισε στο κόκκινο, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,1%.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν 4,5% τη Δευτέρα μετά την ανταλλαγή tweets μεταξύ του ιδρυτή της Ίλον Μασκ και του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

«Πρέπει να απαιτήσουμε από τους εξαιρετικά πλούσιους να πληρώσουν το μερίδιο τους », έγραψε ο γερουσιαστής.

«Συνεχίζω να ξεχνώ ότι είσαι ακόμα ζωντανός», απάντησε ο Μασκ. Σε ένα επόμενο tweet, είπε: «Θέλεις να πουλήσω περισσότερες μετοχές, Μπέρνι; Απλώς πες τη λέξη…»

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Federal Reserve ενδέχεται να αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Οι επενδυτές αναμένουν την νέα έκθεση για το λιανεμπόριο, με την αγορά να ελπίζει πως η αυξημένη διάθεση των καταναλωτών για ψώνια θα συνεχιστεί παρά την άνοδο των τιμών.

Ο δείκτης αυξήθηκε πέραν του αναμενόμενου το Σεπτέμβριο και εκτιμάται πως θα συνεχίσει να βελτιώνεται τροφοδοτώντας την αμερικανική ανάπτυξη.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων σειρά έχει ο κολοσσός των σούπερ μάρκετ Walmart και η Home Depot, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν και οι επιδόσεις της Nvidia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street