Τις τοποθετήσεις του σε εταιρείες του real estate και σε μετοχές του τραπεζικού κλάδου αύξησε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και το Soros Fund Management κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου, αν και συνολικά η αξία του χαρτοφυλακίου του στη Wall Street υποχώρησε κάτω από τα 5 δισ. δολάρια.

Στα στοιχεία που κατέθεσε στις εποπτικές αρχές, η επενδυτική εταιρεία του Σόρος δήλωσε νέες τοποθετήσεις στην JPMorgan Chase & Co, την Goldman Sachs Group, την MGM Growth Properties και την Hill-Rom Holdings. Επίσης αύξησε την τοποθέτηση του σε εταιρείες όπως η HIS Markit Ltd και η κατασκευαστική Dr Horton Inc.

Αντιθέτως, «βγήκε» από την εταιρεία ανελκυστήρων Otis Worldwide Corp. και την start up μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα QuantumScape Corp.

Συνολικά το τέλος του τριμήνου βρήκε το χαρτοφυλάκιο του Soros Fund Management να ελέγχει μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο συνολικής αξίας 4,96 δισ. δολαρίων, ποσό μειωμένο κατά 205,2 εκατ. δολάρια σε σχέση με την απόδοση του, το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Θυμίζουμε πως, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, οι επενδυτές και διαχειριστές κεφαλαίων που ξεπερνούν σε επενδύσεις τα 100 εκατ. δολάρια οφείλουν να υποβάλουν δήλωση στις αρμόδιες εποπτικές αρχές για τις κινήσεις τους στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μέσα σε 45 ημέρες από το τέλος κάθε τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή