Σκληρότερα μέτρα και απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους ζητούν τα κόμματα του υπό διαμόρφωση νέου κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα συνεχίζουν να αυξάνονται.

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα lockdown των ανεμβολίαστων» σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Ντιρκ Βίσε, στο πρότυπο δηλαδή των μέτρων που έχουν δρομολογηθεί στη γειτονική Αυστρία.

Μεταξύ των προτάσεων είναι βεβαίωση εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ ή νόσησης για όλους τους εργαζομένους, πριν εισέλθουν στους χώρους εργασίας, ενώ για πρώτη φορά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας γίνεται λόγος για μέτρα που να αφορούν τα μέσα μεταφοράς. Σύμφωνα με τις προτάσεις των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών, επίσης για την είσοδο σε τρένα και λεωφορεία θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης.

Διαβάστε επίσης: Lockdown για ανεμβολίαστους σε Αυστρία – Συναγερμός στη Γερμανία

Οι προτάσεις αυτές έρχονται σε ένα διάστημα που η κυβέρνηση προσανατολίζεται επίσης σε επιπλέον μέτρα, όπως με την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στους δρόμους για να βοηθήσουν τις υγειονομικές δομές την εορταστική περίοδο, καθώς τα κρούσματα έχουν ανέβει σημαντικά και κινούνται κατά μέσο όρο στα 50.000 ημερησίως. Μάλιστα, θεωρείται βέβαιη η παράταση του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που λήγει κανονικά στις 25 Νοεμβρίου.

Τα νέα μέτρα πρόκειται να συζητήσει η Καγκελάριος Μέρκελ, την ερχόμενη Πέμπτη, με τους επικεφαλής των τοπικών κρατιδίων της χώρας, αν και ήδη κάποια από τα κρατίδια έχουν προχωρήσει μονομερώς στη λήψη κάποιων επιπλέον μέτρων που περιορίζουν τους ανεμβολίαστους.

Σημειωτέον πως η Γερμανία είναι ανάμεσα στις προηγμένες χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων, καθώς υπολογίζονται γύρω στο 30% του πληθυσμού!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα