Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά το άνοιγμα της Τρίτης, με τους επενδυτές να αναμένουν περισσότερα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας, προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,16% στις 489,22 μονάδες, με τον κλάδο τηλεπικοινωνιών να καταγράφει άνοδο 1,2% ενώ ο κατασκευαστικός κλάδος υποχωρεί 0,3%.  Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,18%, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,02% και ο γαλλικός CAC-40 καταγράφει κέρδη 0,18%.

Στην Ευρώπη, οι εντάσεις κλιμακώνονται λόγω της συσσώρευσης στρατευμάτων από τη Ρωσία στα ουκρανικά σύνορα, με το ΝΑΤΟ να προειδοποιεί ότι θα είναι έτοιμο να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, μια μεταναστευτική κρίση στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, τη Λετονία και τη Λιθουανία έχει φέρει το Μινσκ στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους υπουργούς Εξωτερικών να συζητούν νέο γύρο κυρώσεων κατά του προέδρου Alexander Lukashenko.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, οι προσλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 160.000 μετά το τέλος του καθεστώτος άδειας στη χώρα τον Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές